טיפול טחורים בשיטת דופלר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/06/2007 | 04:39 | מאת: דניאל

שלום רב עודד אישתי עברה אמש טיפול בשיטת דופלר.בפירסום צויין שהטיפול הוא ללא כאבים וכמו כן חזרה מיידית לפעילות יום יומית.ברצוני לציין שהטיפול לווה בכאבים עזים שנימשכים עד לרגע זה[ארבע לפנות בוקר] קשיים בהליכה וישיבה וזאת תוך שימוש במשככי כאבים ברצוני לשאול : למה מדגישים שהטיפול אינו כרך כלל בכאבים ,דבר שאינו נכון ,[מעיון בפורומים נתקלתי בלא מעט אנשים שציינו את הכאבים העזים,וחלקם הפסיק את הטיפול באמצע מחמת הכאבים] האם טיפול פולשני ללא הרדמה ותפירת עורקים אכן יכול להיות ללא כאבים כלל? האם הפעולה שנעשתה יכולה להקרא טיפול ולא ניתוח? אודה לך על תשובתך דני

12/06/2007 | 20:06 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דניאל שלום, צר לי לשמוע על סבלה של אשתך. HAL דופלר היא אחת ממגוון השיטות לטיפול בטחורים, בה מבצעים את "קשירת" הטחורים בעזרת מכשיר דופלר המזהה את מיקום העורקים של הטחורים, ומאפשר תפירה (בדומה לקשירה) מדוייקת של העורקים האלו. מדובר בטיפול חדש יחסית והנסיון בו עדיין אינו רב, אולם הרושם הוא שהטיפול יחסית קל למטופל וכשבוחרים נכון את המטופלים המתאימים, במקרים רבים יש שיפור טוב באיכות החיים, למרות שהטחורים אינם נעלמים לגמרי. מרבית הכירורגים (כולל אנוכי) שמבצעים פעולה זו מבצעים אותה בכל זאת בטשטוש במסגרת בית חולים כלשהו, אך כפי שידוע לך ישנה גם לפחות מרפאה אחת שמבצעת את זה כטיפול מרפאתי, וכנראה שמרבית המטופלים עומדים בכך היטב.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה