הרחבה של פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/05/2007 | 19:45 | מאת: RONY

מגיל קטן סבלתי מעצירויות מה שהפך את נושא היציאות לעינוי קשה, כל יציאה היתה דומה ללידה עבורי. עם גיל ההתבגרות זה עבר. אך מאז אמצע שנות העשרים אני סובל מטחורים שמופיעים ונעלמים כמה פעמים בשנה. ככה זה כבר יותר מחמש עשרה שנה. כיום יש לי הרושם שבגלל כל הבעיות האלה, פי הטבעת שלי צר מאד. יש לי יציאות מימיות בבוקר, ובמשך היום הן אמנם מוצקות אך בגודל צר מאד. שאלתי,האם ייתכן שבגלל הטחורים פי הטבעת הוצר? האם ייתכן שאנטומית פי הטבעת שלי צר יתר על המידה? האם יכול להיות שאני סובל מהצרות פסיכולוגית? האם ישנם שיטות להרחבת פי הטבעת ללא ניתוח? ואם כבר ניתוח טחורים האם אפשר ובאותה הזדמנות להרחיב את פי הטבעת כך שהוא יוכל להתרחב ללא כאבים? אני מקווה שלא הגזמתי בפירוט ובשאלות. תודה מראש רוני

31/05/2007 | 23:18 | מאת: ד"ר עודד זמורה

רוני שלום, אמנם לא הגזמת בפירוט השאלות, אבל קשה מאד לענות היטב על שאלות אלו ללא בדיקה. בעקרון טחורים לא גורמים להיצרות של פי הטבעת, ונדיר מאד שפי הטבעת "אנטומית" צר מדי. יתכן שישנה היצרות על רקע דלקת כלשהי באיזור פי הטבעת (כיום או העבר) ולעיתים הרפיה לא מספיק טובה של שרירי רצפת האגן יכולה ליצור סימפטומים דומים ללא היצרות ממשית של פי הטבעת. אם ה"היצרות" שאת חשה מפריעה לך ממליץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה