הפרשות ריר מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/05/2019 | 02:20 | מאת: אריאל

שלום דוקטור, אני בן 20, חייל, ולאחרונה התחלתי לקיים יחסי מין עם בחור שפגשתי. מה שמדאיג אותי הוא שלאחר הסקס יש לי הפרשות מפי הטבעת הנראות ריריות לפעמים שקופות לפעמים צהבהבות, ומידי פעם מלוות בממש טיפונת של דם בהיר. אני מאוד מאוד מודאג מזה דוקטור, תוכל בבקשה להסביר לי בקצרה מה זה? האם זה נוראמלי? האם זה מסוכן? תודה מראש

שלום, הדם יכול להיות מטראומה שטחית לרירית התעלה האנלית הנגרמת בזמן קיום היחסים. לגבי הריר, קשה לומר. הפרשת ריר יכולה להיגרם מגורמים שונים כגון זיהום סביב פי הטבעת, מחלות דלקתיות, מחלות זיהומיות, ולעיתים אף לא מוצאים כל סיבה. אני ממליץ לפנות לבדיקה ע״י פרוקטולוג מומחה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה