כאבי טחורים אחרי ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/04/2019 | 16:53 | מאת: ירון

שלום רב, לפני כחודש עברתי ניתוח פיסורה(חתך של הסוגר) כאבי הפיסורה והניתוח עברו כמעט לחלוטין, אך מאז הניתוח ישנם כאבי טחורים, בעיקר הפנימיים אשר גורמים לתחושה לא נעימה וגרד, משך שעות לאחר יציאה. יודגש שלא סבלתי מכאבי טחורים טרם הניתוח. האם כאבי הטחורים הם תופעת לוואי של הניתוח? האם כתוצאה מהניתוח התפתחו טחורים? האם זה צפוי לעבור כאשר תהיה החלמה מלאה מהניתוח? תודה.

שלום ירון, מדוע אתה מייחס את התחושות שלך לכאבי טחורים דווקא? הניתוח לא אמור לגרום להתפתחות טחורים. כאבי טחורים אינם תופעת לוואי של הניתוח. טחורים פנימיים בד״כ אינם כואבים. ייתכן שהיו טחורים חיצוניים לפני הניתוח ועכשיו מתבטאים קלינית. הכאבים שאתה מתאר יכולים להיות קשורים לניתוח, ייתכן זיהם מקומי או שארית פיסורה בתהליכי החלמה. בכל מקרה אני ממליץ שתפנה לבדיקה אצל הרופא המנתח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה