צורך ביציאות גם אחרי יציאה תחושה של צורך לתרוקן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/03/2019 | 22:12 | מאת: יניב

שלום יש לי בשבוע אחרון צורך תמידי לתת יציאה גם אחרי יצאה עדין מרגיש את הרגשה של צורך לתפנות והיצאות רכות עברתי סיטי בטן היה תקין סובל בלי קשר מכאבי בטן תחתונה תקופה ארוכה עכשיו נהיה הרגשה של צורך ביציאות תמידיות והמספר יציאות עלו ל3 מפעם אחת ביום זה הרגשה איומה נקרא טנמזוס משו כזה מימה יכול ליגרם הרגשה הזאת ומה יכול לעזור לי לזה עד שילך לרופא משפחה תודה

שלום יניב, אכן הסימפטום שאתה מתאר נקרא טנזמוס. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות כגון מחלות מעי דלקתיות, תסמונת מעי רגיז, גידולים שונים ועוד. לא ניתן לבצע אבחנה ללא בדיקה ובדיקות עזר. אתה מתאר שאתה סובל זמן רב מכאבי בטן לכן ייתכן שמדובר בבעיה כרונית כגון מעי רגיז. בכל אופן חשוב שתיבדק ע״י גסטרואנטרולוג, כולל ביצוע קולונוסקופיה על מנת להגיע לאבחנה ולטיפול המתאימים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה