מחלה מעי דלקתית מותר נוגדי דלקת נורפן למשל אדוילל

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/03/2019 | 04:48 | מאת: יניב

שלום יש לי חשד למחלקת מעי דלקתית קוליטיס אבל זה לא 100 אחוז בכול מקרה רציתי לדעת עם מותר לשתמש בנתים בנוגדי דלקת שיש חשד למחלה מעי דלקתית של קוליטיס או קרוהן ועם זה מפחית מהדלקת שאולי יש לי עם נורפן למשל יכול לפחית תסמינים שלי של הכאבים שיש לי בצד שמאול של הבטן התחתונה תודה רבה ...

שלום יניב, הדעות חלוקות לגבי השימוש בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים כגון אדוויל ונורופן במחלת מעי דלקתית. בד״כ המחשבה הרווחת היא שהתרופות הללו אינן טובות במחלות הללו ואף עלולות לעורר התקף ולכן יש להימנע משימוש בהן. אבל כמו שאמרתי, זה לא חד משמעי והדעות חלוקות בעניין זה. מצד שני אם אצלך עדיין אין אבחנה של קרוהן אזי אין הוריית נגד לשימוש בתרופות הללו בכל מקרה. בכל מקרה מומלץ להיוועץ ברופא שמכיר אותך ואת מהלך המחלה כדי לתת הערכה מדוייקת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה