עצם הזמב נפוחה, אדמדמה ומפרישה מעט

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/03/2019 | 23:52 | מאת: רון

בימים האחרונים יש לי בלוטה בעצם הזנב, אדמדמה ומפרישה מעט. מרוב כאבים של אי אפשר לנהוג, לשבת, לשכב - רגדתי נורופן ומשחת וולטורן גל. אין לי מושג אם זה מספיק למצב שלי?

שלום רון, מה שאתה מתאר מתאים לפילונידל סינוס. זה זיהום מקומי בתת עור מעל עצם הזנב הנגרם ככל הנראה על רקע שורש של שערה הפוכה. לעיתים אף יכול להתפתח אבצס במקום המצריך טיפול כירורגי פשוט אך דחוף - כלומר פתיחת האצבס. בכל מקרה חשוב שתפנה בהקדם לבדיקת כירורג כדי לאשר האבחנה וכדי לטפל בהתאם.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה