טחורים ועצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/02/2019 | 04:18 | מאת: עידן

שלום, אני בן 18 ומאז שאני זוכר את עצמי הייתה לי בעיה של עצירות חלקית (צריך להתאמץ ממש, וגם אז כמעט אף פעם לא יוצא הכל) . אני כבר שנים מנסה לטפל בזה ללא הצלחה.. ניסיתי תפריט עם סיבים תזונתיים, פעילות גופנית, לפחות 5 סוגים של אבקות / כמוסות / סירופים למיניהם... כלום לא עוזר. הרופאה האחרונה שהייתי אצלה (הייתי אצל כמה כבר + התייעצתי גם פה) אבחנה לי "בעיית דהפיקציה" (ככה היא קראה לזה) והפנתה אותי ל"בדיקת לחצים בפי הטבעת" (שעדיין לא עשיתי) , אבל גם אם זה באמת זה, על פי דבריה, אין לזה ממש פתרון. בגלל הבעיה הזאת, אני חייב להתאמץ ממש בשירותים (אחרת אני פשוט לא אתרוקן) , ובעקבות כך לפני שבוע הופיעו לי טחורים (חיצוניים, מדממים בלי הפסקה) ... אני מנסה לטפל בזה עם נרות ומשחת פרוקטו-גליבנול, אבל לא רק שאין שום שיפור, אלא המצב רק מחמיר.. בכל מקום אומרים לי שהשלב הראשון בטיפול הוא לטפל בעצירות על מנת לא להתאמץ, ושבלי זה אי אפשר לטפל בטחורים. אבל אני ניסיתי כבר הכל ופשוט לא יודע איך... אני אובד עצות... איך אני יכול לטפל בטחורים האלה? אשמח ממש לעזרה. תודה רבה.

שלום עידן, אין ספק שהבסיס לבעיה שלך זו העצירות הכרונית ממנה אתה סובל שנים רבות. בזה יש לטפל באופן אגרסיבי כפי שאתה עושה כבר שנים. לגבי הטחורים גם בהם יש לטפל במקביל בעיקר אם הם סימפטומטיים כפי שאתה מתאר. טחורים םחיצוניים שמדממים הינםם קרוב לוודאי טחורים פנימיים םשצנחו החוצה. הנרות, המשחות, והטיפול בעצירות הינם כולם טיפול ראשוני. במידה וזה לא עוזר ישנם טיפולים יותר פולשניים כגון קשירת טחורים, או אפילו כריתת טחורים בניתוח. כדי להחליט מה ההכי טוב לך יש להיבדק ע"י פרוקטולוג שיאבחן ויתווה את הטיפול האידיאלי עבורך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה