Eua לפיסטולה שלא העלה ממצאים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/02/2019 | 13:37 | מאת: שירה

שלום, התחילו לי כאבים בפי טבעת זמן רב ( 7 חודשים) ובבדיקה רקטלית לא ראו כלום. הרופאים שהתייעצתי איתם המליצו לי על בדיקת Eua בהרדמה (במקום לבצע mri או כל דבר לא פולשני אחר. ) בעקבות ההמלצה הרופא שלי אכן ביצע את הEua ולא מצא דבר מה בהרדמה, ולאחר 2 חודשים וחצי נוצר אבצס נרתיקי בשפה ימין . האבצס נוקז בניתוח דחוף ולאחר מכן הרופא החליט להפנות אותי ועשיתי סוף סוף mri שהדגים פיסטולה מורכבת פריאנאלית עם מרכיב אחורי וקדמי מדיאלי עם האדרה. האם ייתכן שבמהלך הeua כאשר הרופא חיפש את הפיסטולה הוא יצר לי את האבצס? היו כאבים זהים לפני כן, אבל יותר באזור פי הטבעת ולא בנרתיק. אולי זה הייתה פיסטולה פשוטה שהיה אפשר לזהות בmri לפני הרדמה? למעשה השאלה היא האם הEua וחיפוש פיסטולה היה טעות שיצרה לי נזק בלתי הפיך או שמא ב 2.5 חודשים לא סביר שזה יקרה וייתכן שהפיסטולה הייתה שם כל הזמן ? ובנוסף למה להמליץ על הרדמה מלאה ולא על הדמייה? מאוד אשמח לתשובות תודה רבה

שלום שירה, אני לא חושב שהבדיקה בהרדמה לפני הדמייה זו טעות. זה עניין של גישה. יש רופאים שהיו מבצעים הדמייה קודם ויש כאלה שהיו בוחרים בבדיקה בהרדמה ללא קשר להדמייה. נניח שהיית עושה הדמייה לפני הניתוח- במידה והדמייה הייתה מראה פיסטולה או אבצס אזי היית צריכה ניתוח. ובמידה וההדמייה לא הייתה מראה משהו ברור הרי שאם סבלת מכאבים 7 חודשים בכל מקרה היה מקום ללכת לבדיקה בהרדמה. בסופו של דבר מה שחשוב זה מה שמוצאים פרקטית בניתוח. לכן זו אינה טעות. אינני חושב שהבדיקה בהרדמה גרמה לך נזק. ישנם מצבים בהם יש פיסטולה/אבצס עמוק שלא ניתן לראות בניתוח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה