פיסטולה מורכבת וחוט סטון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/02/2019 | 08:13 | מאת: דריה

שלום, לפני שנה וחצי נוצרה לי פיסטולה מורכבת המגיעה ממעי גס לשפה השמאלית של הנרתיק. לקח המון זמן לאתר אותה ולהבין מאיפה נובעים הכאבים, אך ברגע שזיהו אותה בMRI הוחלט לשים חוט סטון קבוע (לא חותך) כדי לשמר שרירי פי טבעת ,אותם הפיסטולה שלי חוצה. שאלתי היא: האם ניתן להישאר עם החוט כל החיים (אין לי קרהון או מחלת מעי אחרת לאחר ברור). או שמא יש להוריד אותו וחובה לנתח ולשים דבק או כל פרוצדורה אחרת? החשש שלי שהפרוצדורות האחרות לא טובות דיין ויהיה נזק של הרדמה כללית נוספת, וסבל חוזר וכמובן סכנה בניתוח שכזה כמו שיש בכל ניתוח. במידה וכן מותר להשאיר את הסטון האם יש לכך השלכות על בריאותי? בברכה ותודה, דריה

שלום דריה. בעיקרון ניתן להישאר עם הסיטון שנים רבות ואף כל החיים...הבעיה היחידה שעלולה להיות היא שהסיטון משמר את הפיסטולה פתוחה, ולכן יהיו קשר קבוע והפרשות בין התעלה האנלית לשפת הנרתיק וזה לא אידיאלי בלשון המעטה. מלבד האי נוחות והאסטטיקה, עלולות להיוצר לאורך זמן דלקות וזיהומים בנרתיק. לכן גם אם עכשיו הכל שקט ואת מרגישה מצויין, עלולות להיוצר בעיות בעתיד. ישנם חולים (בעיקר חולי קרון, או חולים שכשלו נסינות לתיקון הפיסטולה בעבר) שנושאים סיטון שנים רבות בעיקר כיוון שאצלם האופציות הניתוחיות פחות טובות. לאנשים אחרים ללא קרון, בד״כ תהיה המלצה לניתוח לתיקון הפיסטולה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה