גרד בפי הטבעת וסביבתו

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/01/2019 | 20:43 | מאת: דניאל

שלום רב לאחרונה יש לי גרד שלא פוסק באיזור פי הטבעת( לא בפנים) עיקר הגרד מופיע בתפר שבין פי הטבעת לבין שק האשכים, ד״א מה זה פס התפר הנ״ל ? ומדוע הוא פתאום החליט ככה לגרד ? יש לציין כי אני מרגיש אותו גם בולט יותר עקב הגירוד מה שלא היה לפניי

שלום דניאל. גרד סביב פי הטבעת הינה בעיה יחסית נפוצה ויכול להיות מאוד מטריד ומתסכל. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות ולעיתים לא מוצאים הסבר ברור. הסיבות בין היתר יכולות להיות - מחלות עור סיסטמיות, בעיות פרוקטולוגיות כגון - טחורים/פיסורה, שימוש מוגזם בתכשירים/מגבונים סביב פי הטבעת, הגיינת יתר סביב פי הטבעת. מאכלים מסויימים, וגם גידולים שפירים וממאירויות של פי הטבעת. לכן דבר ראשון חשוב ללכת ולהיבדק ע"י רופא מומחה בפרוקטולוגיה, או רופא עור. עד לבדיקה , על מנת להקל הייתי ממליץ להימנע מנקיון מוגזם של פי הטבעת, לא להשתמש במגבונים המכילים חומרים, להקפיד לשמור את פי הטבעת נקי ויבש. להימנע מלחות סביב פי הטבעת ולנסות להימנע מגרד ככל האפשר. אפשר לנסות משחת בייבי פסטה להרגעת הגרד. בכל מקרה חשוב ללכת להיבדק ע"י מומחה בתחום.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה