פצעים בטחורים וכאב ברקטום ובטן תחתונה אמעית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/07/2018 | 10:15 | מאת: דני

שלום, האם זיהום ופצעים בטחורים יכולים להוביל לזיהום ברקטום או המעי הגס? יש לי היסטוריה של דיברטיקוליטיס בסיגמא ולאחרונה שמתי לב שלפני התלקחות של כאב בטן תחתונה יש הרבה פצעים באיזור פי הטבעת והרקטום

04/07/2018 | 10:16 | מאת: דני

רציתי להוסיף שלפני חודשיים שתיתי דוקסילין 1 ליום לשבוע וזה נרגע לחודשיים ושוב חזר אותו דבר

שלום דני. לא אמור להיות קשר בין דיברטיקוליטיס לפצעים בפי הטבעת. אבל ייתכן כי אתה סובל מבעיה אחרת שאינה דיברטיקוליטיס. לדוגמא מחלת מעי דלקתית כגון קרוהן יכולה להתבטא בדלקת במעי הגס ובמקביל זיהום סביב פי הטבעת. על כן רצוי להיבדק ע״י מומחה בתחום כגון כירורג קולורקטלי או גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה