כאבים ביציאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/08/2017 | 11:30 | מאת: גבריאל

שלום דוקטור, שמי גבריאל בן 34. כבר המון שנים סובל מטחורים, אף פעם לא טיפלתי בזה. זה תמיד בא והולך בפעמים אחרונות יש לי המון דם ביציאות ובימים אלו כל יציאה כאבי תופת. האם יש קשר בין תחושת כללי של חולי וצמרמורות לטחורים או לכאבים שיש לי ? תודה על המענה, גבריאל סלע

15/08/2017 | 22:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גבריאל שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, פיסורה ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. לטיפול מעבר לכך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה