סי טי חוקן בעקבות היצרות במעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/07/2017 | 12:48 | מאת: דניאלה

שלום, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח סיגמואידקטומי עקב דלקות סעיפים ומאז סובלת מסימפטומים ביציאות. בקולונוסקופיה הסתבר שיש היצרות קשה באזור ההשקה של המעי מהניתוח ולכן הופניתי לבדיקה סי טי חוקן - אנא הסבר לי מהי הבדיקה, איזו הכנה יש לה וכיצד היא מתבצעת?

31/07/2017 | 22:53 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בדיקת סיטי חוקן מבוצעת בשכיבה על שולחן במכשיר סיטי, כאשר מכניסים קטטר עדין לפי הטבעת, ודרכו נותנים חומר ניגוד אל הרקטום. את הוראות ההכנה יש לקבל מהמכון בו מבוצעת הבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה