דם בצואה בלי שום כאב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/07/2017 | 00:43 | מאת: אליאור

שלום דוקטור .. שמתי לב שמזה חודשיים כמעט בכל 2 יציאות מתוך שלוש יש לי דם אדום אדום על הצואה בכמות מינימלית אפשר להגיד שאני מנגב אני מסתכל על הנייר ורואה נקודות של דם ממש קצת ..אני בן 30 .. אני יודע שאי אפשר להגיד בידיוק מה זה בלי להבדק אבל בכל זאת לפי הניסיון שלך כמו מה זה נראה האם יש סיכוי שזה מחלה קשה יותר ??תודה רבה לך מראש

15/07/2017 | 17:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אליאור שלום, ככלל, הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס או ממצא מסוכן אחר במעי הגורם לדימום בגיל 30 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי כגון טחורים פנימיים גבוה בהרבה. יחד עם זאת, כפי שציינת, אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם נמשך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה