כאבים ולחץ באזור פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/07/2017 | 00:49 | מאת: מיכל

פרופ' עודד שלום. מזה כארבע חודשים אני סובלת מכאבים באזור פי הטבעת , תחושה של לחץ בפי הטבעת וכאבים שנמצאים בצד שמאל של פי הטבעת. כאבים שממש מגבילים אותי בעמידה ... הליכה ... ואפילו גם בישיבה ובמיוחד אחרי יציאות. הייתי אצל שני פרוקטולוגים שבדקו ואמרו שאין לי טחורים או פיסורה. עברתי בדיקות אצל רופא נשים הכל תקין. בדיקת mri מיפוי קולנסקופיה הכל תקין , ואני נשארתי עם הכאב שרק מחמיר. בעבר סבלתי מטחורים ולפני 4 חודשים עברתי ניקוז טחור, לא בטוחה שקשור לזה יכול להיות שהכאב היה גם לפני. מיואשת לא יודעת עוד למי לפנות וממש סובלת . ראיתי שעוד בחורה כאן בשם דריה כתבה את אותם סימפטומים שלי יש, ושגם אצלה זה בצד שמאל. אשמח מאוד להתייחסותך האם יכול להיות שאיזה עצב נפגע ולא ניתן לראות ויכול לגרום לכאב כזה ? תודה רבה

15/07/2017 | 17:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דריה שלום רב, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה עקב שהיה בחו"ל. צר לי לשמוע על סבלך. ככלל, תלונות כפי שאת מתארת יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל פיסורה, אבצסים כרוניים, הפרעה בהרפיית רצפת האגן, ועוד. נדיר שפגיעה עצבית תגרום לסימפטומים כאלה. נשמע לי שחלק ניכר מהבירור בכוון בעיות אלו כבר עברת, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל אומר שלרוב עם עקשנות ונסיונות טיפול חוזרים ונשנים ניתן כמעט בכל המקרים לשפר את איכות החיים. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי או לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן לבדיקה והכוונת הטיפול

15/07/2017 | 17:42 | מאת: מיכל

פרופ' שלום. ענית כאן לדריה , אני לא דריה (-: ציינתי שנבדקתי אצל 2 פרוקטולוגים שטענו שאין לי פיסורה (עברתי דרך אגב בעבר ניתוח פיסורה ) ושגם כרגע אין טחורים . אחרי שעשיתי את כל הבדיקות מצד רופא נשים וגם מצד פורקטולוג נשארתי בלי מענה לאן ומה לעשות , שכן נאמר לי שעשיתי את כל הבדיקות האפשרויות. סובלת כבר ארבע וחצי חודשים , מיואשת לגמרי, אשמח אם תוכל להציע לי מה ניתן לעשות , ראית שכתבת שלא יכול להיות שזה פעילות עצבית , אבל מצד שני עשיתי את כל בדיקות האפשריות אז מה זה כן יכול להיות ? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה