אי שליטה בגזים לאחר קרע דרגה 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/06/2017 | 18:21 | מאת: סוזי

שלום רב, אני שלוש שנים אחרי קרע דרגה 3. במשך השנים שחלפו השליטה שלי הייתה מצוינת. לאחרונה,צף אצלי על הלידה הטראומתית מחדש ומאז אני מאוד מודעת לאזור. בשבועיים האחרונים אני חוששת שאני לא שולטת בגזים. אני לא יודעת אם זה מתח נפשי ( האם זה יכול להיות קשור) או שמא השליטה שלי פחות טובה. אני עושה פיזיוטרפיה של רצפת אגן. אני מרגישה שאני לא שולטת על גזים קטנים ( אני לא יודעת לומר אם זו תחושה). במידה שהתפירה הייתה טובה,והשליטה הייתה מעולה עד כה האם זה הגיוני שתחול התדרדרות? האם יש דבר כזה גזים קטנים יותר? יכול להיות שמתח נפשי גורם לכך? מה עלי לעשות? אני מאוד חוששת .

03/07/2017 | 21:49 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סוזי שלום, ככלל, שליטה בפי הטבעת יכולה להתדרדר בהדרגה, גם במטופלים שסבלו בעבר מפגיעה בסוגר פי הטבעת. אין הדבר אומר שזה המצב אצלך. פורום זה נועד לספק מידע כללי בתחום התמחותנו, ולצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם הבעיה פוגעת במידה ניכרת באיכות חייך, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן או לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה