שאלות רבות..............

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/06/2017 | 10:35 | מאת: שירי

1.מה ההבדל בין עבודתך לבין מומחה לתנועתיות ורצפת אגן? 2.האם אתה גם מומחה לבעיות רצפת אגן? 3.האם אתה יכול בבדיקה ידנית לבדוק רקטוצלה? 4.אם אני מגיעה אליך באופן פרטי,היכן יבוצעו הבדיקות המורכבות יותר? 5. האם נתקלת במטופלים עם בעיות התרוקנות קשות כתוצאה מ שימוש ב ssri? 6. האם נתקלת במטופלים שסבלו מצניחה או רקטוצלה ושיטת פאולה עזרה להם ומנעה ניתוח? תודה

22/06/2017 | 23:58 | מאת: פרופ' עודד זמורה

1.מה ההבדל בין עבודתך לבין מומחה לתנועתיות ורצפת אגן? כעיקרון כירורגים מטפלים בעיקר בשיטות ניתוחיות וגסטרואנטרולוגים בעיקר בשיטות לא ניתוחיות. כמובן שיש שיתוף פעולה, דיונים משותפים וגם חפיפה מסויימת בין התמחויות אלו 2.האם אתה גם מומחה לבעיות רצפת אגן? כן, בעיקר לטיפול הכירורגי בבעיות אלו 3.האם אתה יכול בבדיקה ידנית לבדוק רקטוצלה? לרוב כן 4.אם אני מגיעה אליך באופן פרטי,היכן יבוצעו הבדיקות המורכבות יותר? לאחר ראיון ובדיקה גופנית ניתן יהיה להחליט אילו בדיקות דרושות. אנו לרוב לא מבצעים את בדיקות ההדמיה בתחום זה אלא מפנים לבודקים חיצוניים 5. האם נתקלת במטופלים עם בעיות התרוקנות קשות כתוצאה מ שימוש ב ssri? כן, תופעה מוכרת 6. האם נתקלת במטופלים שסבלו מצניחה או רקטוצלה ושיטת פאולה עזרה להם ומנעה ניתוח? לא כולם נזקקים לניתוח, אנו לרוב מעדיפים פיזיוטרפיה של רצפת האגן על ידי פיזיוטרפיסט/ית מוסמך/ת תודה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה