קולונוסקופיה עקב דם סמוי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/05/2017 | 20:33 | מאת: טל

בס"ד שלום ד"ר אני כבת 65 לאחרונה בצעתי בדיקת דם סמוי חיובי בצוא ויצא חיובי הופנתי לקולונוסקופיה להלן התוצאות אשמח אם תפענח לי ותם טחורים פנימיים , מעי ארוך ומפותל , צקום זוהה ונראה תקין , היפוך ברקטום תקין ,השסתום האלאוצקלי ופתח אפינדקס נצפו, צקום נבדק רירית מעי דק תקינה רירית המעי בעלת ברק , ציור כלי הדם וקפלים תקינים בבסיס הצקום ממצא סוב מוקוזלי צהבהב כ 6 ממ כניסה קצרה בלבד לאלאום טרמינלי תקינה . נכרתו 2 פוליפים במראה שפיר באופן מלא עי ביופסיה חמה במתח נמוך בקולון יורד כ 45 סמ בגודל 3 ממ וברקטו דיסטלי כ 5 ממ הפעולה נסבלה היטה ללא סיבוכים למעשה מה שהבנתי שנכרתו לי 2 פוליפים וקיים ממצא יכול להיות בלוטת שומן משהו מהבהב כפי שמתואר למעלה האם כבודו יודע מה פשר הדבר ? ממצא צקאלי זה מסוכן ? יש סיבה לדאגה ? מה אופן הטיפול ? בכל מקרה הרופא הפנה אותי גם לגסרוסקופיה וסיטי בט ואגן בפרוטוקול לבלב להערכת הממצא הצקאלי מה הכוונה פרוטוקול לבלב ?יש חשש למשהו לא עלינו בלבלב ? אשמח לעזרתך האדיבה רפואה שלימה לכולם ושבוע טוב

16/05/2017 | 21:38 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טל שלום, אכן, בבדיקה נכרתו 2 פוליפים קטנים שהבודק מדגיש שנראו שפירים. בכל מקרה, חשוב לברר את תשובת הביופסיה שלהם. התשובה חשובה גם לצורך קביעת המרווח הרצוי עד הקולונוסקופיה הבאה. הממצא הצהבהב יכול באמת להיות חשוד לגוש שומני קטן, ואז הוא חסר חשיבות, אבל יכולה להיות אבחנה מבדלת, וחשוב לשאול את הגסטרואנטרולוג האם זה נראה לו חשוד לממצא שאינו גוש שומני. אין למתואר כל קשר ללבלב או לגסטרוסקופיה. יתכן שהבדיקות הוזמנו עקב סימפטומים שלא הוסברו על ידי הקולונוסקופיה, ויתכן שהשולח פשוט התכוון לפרוטוקול סיטי בחתכים צפופים, על מנת לאתר ממצאים קטנים.

17/05/2017 | 16:54 | מאת: טל

אני ממש מודאגת הכל התחיל ששמתי לב שירדתי במשקל בחצי שנה האחרונה משהו כמו 3-4 קג הייתה לי בטן נפוחה (עניייני גיל) ועכשיו היא פחות נפוחה והטוסיק ירד .. לפעמים יש לי חום גוף נמוך 35.5בערך אבל זה לא מהיום בעקבות הדם סמוי בצואה נשלחתי לקולונסקופיה שלטענת מבצע הפעולה דר גלר היו דברים קטנים ובה הרי הוסרו 2 פוליפים ונמצא הממצא סוב מוקוזלי בבסיס הצקום קבע לי קולונוסקופיה לעוד חמש שנים בלי נדר והמשך ברור בסיטי לגבי הממצא הסוג מוקוזלי הממצא הסוב מוקוזלי בבסיס הצקום מה זה אומר ? מסירים אותו? זה יכול להיות ממאיר? הוא ביקש את הסיטי בטן אגן בפרוטוקול לבלב לצורך המשך בירור לממצא. הבנתי שפרוטוקול לבלב זה אופן הבדיקה עצמה יכול להיות? ונשאלת השאלה הלוא הכל התחיל מדם סמוי בצואה בעקבותיו עשיתי קולונוסקופיה אז איך יודעים מאיפה הדמם למערכת העיכול. והאם זה מסוכן כי תשובה למה המקור המדמם לא קבלתי ואניני יודעת

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה