דימום בניגוב בבקשה דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/05/2017 | 18:17 | מאת: לי

אני בת 40 לאחר 2 לידות בקיסרי.האחרונה לפני 7 שנים.לא סובלת מעצירויות מידי פעם כאבי עיוותי בטן כשאני באותו היום לא אוכלת טוב זה קורה לעיתים רחוקות.יציאות כל בוקר סדירות רגילות במיוחד לאחר שתית הנס קפה של הבוקר.אתמול ישבתי בשירותים ועשיתי את צרכיי ישבתי איזה רבע שעה וממש רקנתי את עצמי מהצואה קצת התאמצתי להתרוקן אבל לא היתה צואה קשה ופתאום ראיתי שכל המים באסלה ורודים.נבהלתי מאוד .בניגוב היה נקודת דם.הצואה יצאה עם קצת ריר וזה קורה לי מידיי פעם ולא ייחסתי לזה חשיבות כי זה בעיקר בימי הביוץ שלי קורה.היום היציאה לא היתה דמית אבל בניגוב היה נקודת דמית וריר בניגוב..אני בלחץ היסטרי..כמו מה זה נשמע לך??

16/05/2017 | 21:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לי שלום, דמם מפי הטבעת יכול להגרם ממגוון של סיבות, כולל טחורים, פיסורה, ועוד. הסיכוי להתפתחות סרטן המעי הגס או ממצא מסוכן אחר במעי הגורם לדימום בגיל 40 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי כגון טחורים גבוהים בהרבה. יחד עם זאת, כעיקרון, לא ניתן לומר לפי צורת הדימום מה מקורו, ולכן לרוב במקרה של דימום אנו שוקלים לבצע גם בדיקה כלשהי של המעי הגס, שהיקיפה תלוי לרוב בגילך ובגורמי סיכון אחרים כגון סיפור משפחתי של מחלות מעי. אם בדיקה זו תהיה תקינה, נדע שמקור הדמם הוא באיזור פי הטבעת, ונהיה יותר רגועים. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה