פצע שאינו נסגר לאחר ניתוח פיסטולה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/04/2017 | 23:04 | מאת: גיל

שלום דוקטור. לפני חודשיים עברתי ניתוח לתיקון פיסטולה פריאנאלית אחורית שהתפתחה לאחר ניקוז אבסס. הניתוח היה אמור להיות מהסוג הפשוט יחסית מכיוון שהפיסטולה הייתה שטחית וללא הסתעפויות. חודשיים אחרי הניתוח הפצע עדיין פתוח לחלוטין ומפריש. לעיתים מלווה בכאב קל ולעיתים לא כואב ככל. הפצע נראה נקי ולא מזוהםוהרופאים לא מבינים מדוע זה לא נסגר (אני בת 30, בריאה). הומלץ לי להמתין עוד חודש ואם לא ייסגר אז לעבור turs (אולטרסאונד) ובמידה ויש הסתעפות שמפריעה לפצע להסגר אצטרך כנראה ניתוח נוסף. אני לא מעוניינת בעוד ניתוח כי ההתאוששות ממנו הייתה לי כואבת מאוד וקשה וכי תוצאות הניתוח, לפחות עד עכשיו, לא הוכיחו את עצמן. אילו אפשרויות יש לי? האם פקק קולוגן יכול לעזור? יש דברים אחרים שאני יכולה לעשות על-מנת שהפצע ייסגר? תודה...

17/04/2017 | 23:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גיל שלום, כעיקרון, לאחר ניתוח לתיקון פיסטולה פריאנאלית, הפצע הניתוחי נסגר בהדרגה, ולכל מטופל קצב אחר לריפוי פצע ניתוחי כזה. כעיקרון, ומבלי להכיר את פרטי המקרה, טווח של חודשיים יכול עדיין להיות בתחום התקין לריפוי פצע ניתוחי כזה, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם מרחיבים בכל זאת את הבירור בהנחה שהפצע לא נרפא כראוי, יתכן שיש מקום גם לשלול מחלה שנקראת מחלת קרוהן, שיכולה לעיתים לגרום לפיסטולות, ולפצעים קשי ריפוי בפי הטבעת. מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה