טחורים בהריון וכאבים עזים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/04/2017 | 17:04 | מאת: תהל

שלום, אני נמצאת בשבוע 31 להריון ואני סובלת מטחורים חיצוניים מזה כארבעה ימים. אני מטופלת במשחה ובנרות של פרוקטוגליבנול אך ההקלה היא מזערית וכמעט שבלתי מורגשת. אני מקפידה לשתות מים ולאכול פירות וירקות, היציאות קלות יותר אך אני מחפשת הקלה משמעותית יותר. אני סובלת מכאבי תופת ומרותקת למיטה. אשמח לעזרה.

17/04/2017 | 23:20 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תהל שלום רב, טחורים חיצוניים יכולים לפגוע במידה ניכרת באיכות החיים, אולם לבסוף הם נספגים באופן עצמוני, בטווח ממוצע של כשבועיים. לעיתים, ביומיים הראשונים של ההתקף, ניתן לבצע פעולה כירורגית לטיפול בטחור הטרומבוטי, אולם אחרי 4 ימים מתחילת ההתקף, לרוב לא מומלץ לבצע פעולות כירורגיות, אלא להמתין לשיפור עצמוני. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון נורמלקס, המותר לשימוש בהריון. החלמה מהירה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה