פיסורה כרונית - טיפול/ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/03/2017 | 09:08 | מאת: גיל

שלום פרופסור זמורה, מתנצלת מראש על ההסבר הארוך, מנסה לתמצת 10 חודשים של סבל למספר שורות.... אני בת 23, סובלת מפיסורה כבר 10 חודשים. הפיסורה התחילה ככל הנראה בעקבות לחץ נפשית שכן לא סבלתי מעצירויות/שלשולים. במהלך עשרת החודשים הללו היו מספר התקפים של כאבי תופת ברמה שנעתקת הנשימה, אך רוב הזמן למדתי לחיות עם הכאב. בפעם הראשונה רופא המשפחה חשב שזה טחורים ונתן לי פרוקטוגליבנול לאחר שנ"ל לא עזר, והגיע התור לפרוקטולוג - קיבלתי טיפול רקטוג'סטיק שלא עזר וגרם לכאבי ראש עזים (בדיעבד הבנתי שזה ממינון לא נכון שמרחתי) חייתי עם הכאב שהגיע בעוצמות שונות בכל פעם במשך עוד מספר חודשים. כאשר בזמן הזה אני מנסה לשמור בתזונה, היציאה לא קשות במיוחד ומקפידה על ספורט באופן יומי. כאשר לפני חודשיים לראשונה דיממתי בעת היציאה כמות גדולה מאוד של דם. הלכתי לרופא אחר אשר המליץ להמנע בכלל מכל משחה שהיא ולטפל רק בשטיפות עם אל-סבון וכף פראפין כל ערב ולהמנע מספורט מלבד הליכות לאחר שבוע מנוחה בבית הרגשתי שיפור ולרגע האמנתי שהטיפול הכי פשוט הוא זה שעזר. עד שלפני שבוע הגיע שוב התקף, החזק מכולם, עם דימומים חזקים וכאבים שלא נרגעים 24 שעות גם עם מריחת עזרקאין. הלכתי לעוד רופא.... שהציע טיפול במשך שבועיים שבמידה ולא יעזור ניתן לכירורגיה לנצח ואכנס לניתוח - הוא מציע להמשיך עם הרקטוג'סיק, פעמיים ביום מינון של גרגיר אורז בכל מריחה. בנוסף, במשך 3 פעמים ביום לבצע הרחבה עצמית בעזרת האצבע שלי ועזרקאין על מנת לאפשר זרימת דם למקום ולהביא לריפוי הפיסורה.... הטיפול כפי שאתה מתאר לעצמך לא נעים במיוחד ודי כואב, היציאות בתקופה זו מלוות בכאבים כל כך חזקים שלוקח לי יותר מ 10 דקות להצליח לעמוד וללכת כמו שצריך. 1) רציתי לשאול מה דעתך על הטיפול האחרון שהוצע לי? מרגיש לי קצת מוזר ואולי אפילו מזיק, אבל אני אובדת עצות וכרגע מבצעת אותו.... 2) כמו כן, רציתי לדעת במידה ויש צורך בניתוח, אחד הרופאים הלחיץ אותי קצת, שברוב ניתוחי הפיסורה יש סיבוכים הגורמים לאי שליטה על הסוגרים.... אני רוצה לדעת שבמידה ואנותח, זה יבוצע ע"י מומחה בנושא. באילו קופות חולים אתה מנתח? תודה רבה מראש, ושוב סליחה על ההסבר הארוך. שבת שלום :)

13/03/2017 | 21:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גיל שלום רב, טיפול בריכוך יציאות ובמשחות המרפות את שריר הסוגר סביב פי הטבעת הן טיפול מקובל בפיסורה. ביצוע הרחבות עצמיות קצת פחות מקובל, ואם זה גורם לכאבים עזים, ספק אם כדאי להתעקש על זה. פיסורה היא בעיה של איכות חיים, ורק את יכולה להחליט אם את מעוניינת להמשיך לטיפול נוסף על מנת לשפר את איכות החיים. הטיפולים העיקריים המקובלים ברפואה הקונבנציונאלית הם הזרקת בוטוקס לשריר הסוגר, וניתוח בו מפרידים כירורגית את סיבי שריר הסוגר הפנימי. שיעור ההצלחה של הניתוח הוא כ 95%, ושיעור הסיכונים, כולל ירידה קלה ביכולת השליטה (כך שיותר קשה לשלוט בגזים או ביציאה נוזלית) הוא נמוך, בשיעור של אחוזים בודדים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה