סינוס פילונידלי בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/01/2017 | 16:32 | מאת: דניאל

שלום , במשך כמה שבועות הרגשתי תחושה לא נעימה בעצם הזנב . ביקרתי אצל רופא והוא זיהה שמדובר בסינוס בעצם הזנב , אך אני כמעט ולא מרגיש כאבים ולא מרגיש בנוכחתו למעט זוויות באמת מסוימות שבהם אני צריך לשבת כדי לחוש אי נוחות מסוימת. הרופא אמר שהמקום לא מזוהם ולא דלקתי ולא מחייב ביצוע ניתוח , אך בהמשך יכולים להתעורר כאבים ודלקות שיגררו לניתוח אבל לדעתו אין צורך לבצע כעת.. רציתי לשאול אם אני יכול להמשיך עם זה ולא לנתח ולהמשיך באורח חיי הרגיל(פעילות ספורטיבית ועבודה) או שכן מומלץ לנתח ? האם המצב הזה יכול להישאר כמו שהוא להמשך חיי או שזה בדרך כלל מחמיר ? תודה רבה

29/01/2017 | 00:05 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דניאל שלום, ככלל, אם יש סינוס פילונידאלי חד משמעי, ההמלצה הרפואית היא בד"כ לטפל בו ניתוחית. סינוס יכול להשאר ללא סימפטומים שנים א=רבות, או להפוך סימפטומטי בשלב כזה או אחר. סימפטומים יכולים להתבטא גם בזיהומים שיצרו תעלות מרוחקות יותרף שיכולות להפוך את הניתוח ליותר מורכב. יחד עם זאת, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה