PCO, רמת אינסולין נמוכה וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

20/12/2005 | 18:40 | מאת: גלי

שלום, הנני בעלת PCO ומנסה להכנס להריון. הפסקתי גלולות לאחר נטילה במשך 10 שנים. לאחר שלא קיבלתי מחזור נטלתי ארגסט, ולאחר מכן איקקלומין (כדור ביום), לא היה ביוץ ואף לא קיבלתי מחזור, לכן כעת אני נוטלת שוב ארגסט ועתידה ליטול שוב איקקלומין (2 ליום). בבדיקת דם נמצא אינסולין ברמה נמוכה 2 מ"ג ו-LH גבוה. האם רמת האינסולין מצריכה טיפול כלשהו? האם אפשר ליטול כבר 3 כדורים של איקקלומין ולא רק 2? (אני מאוד לחוצה ורוצה כבר להכנס להריון...). יש לציין שאני רזה מאוד, למרות שאני אוכלת הרבה, וסובלת מהדיללות שיער הראש. איזה טיפול יש לתסמונת ה-PCO חוץ מגלולות, אשר יכולה לאזן את ההורמונים ולמנוע את הידללות השיער?

שלום לך, הטיפולים ל-PCO מתבססים בעיקרם על: השגת ביוצים סדירם-או ע"י גלולות, או ע"י ניתוח לפרוסקופי המאפשר באמצעות "קידוח" נקבים זעירים בשחלה את תהליך הביוץ. לא ניתן כמובן בייעוץ דרך הטינטרנט להחליט על מינונים של איקקלומין והאם לקחת משהו ביחס לאינסולין. יש לעבור הערכת פיריון מלאה כולל בדיקת בן הזוג ע"מ להחליט מה נכון. אשמח לעמוד לשירותך, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים