ד"ר, דילגת על שאלתי

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

21/06/2009 | 20:46 | מאת: שרית

ד"ר כהן-אילון שלום, אני נמצאת כרגע בחו"ל תקופה של כמה חודשים וזקוקה ליעוץ דחוף. רקע: אני בת 39, לפני קצת יותר מ-7 שנים חליתי בסרטן שד מוקדם ללא בלוטות נגועות. הסרטן היה רגיש מאד לרצפטורים של אסטרוגן ופרוגרסטרון וכן ל HER2. עברתי כריתה חלקית (גוש בגודל 1.7 ס"מ), כולל 14 בלוטות לימפה + הקרנות, טיפול אדג'ובנטי של CAF וכן שנתיים הרצפטין במסגרת מחקר HERA. בנוסף, קיבלתי טמוקסיפן + זולדקס למשך כשנה וחצי, ולאחר מכן ארימידקס + זולדקס\לוקרין למשך 5.5 שנים נוספות. סה"כ כ-7 שנים של טיפול אנטי-הורמונלי. מאז זריקת הלוקרין האחרונה שקיבלתי חלפו כבר קצת יותר מ-7 חודשים, ואין לי אפשרות להשיגה כאן בחו"ל. לעומת זאת ארימידקס עדיין נשאר לי ולכן המשכתי לקחת עד לפני כמה ימים (זאת לאחר יעוץ עם האונקולוגית, אשר אמרה שניתן להמשיך את הארימידקס, למרות הפסקת הלוקרין, מכיון שלוקח זמן לשחלות להתאושש אחרי לוקרין, ביחוד אחרי דיכוי ממושך וגיל סביב 40). לפני כשבועיים (כאמור, קצת יותר מ-7 חודשים מאז קיבלתי את זריקת הלוקרין האחרונה (וקצת יותר מ-7 שנים מאז הפעם האחרונה) - פתאום קיבלתי מחזור, או כך לפחות חשבתי. הדימום נמשך כ-5 ימים, אך היה חלש מאד, גם מבחינת הכמות (הופיע בעיקר על הניר בעת ניגוב והכתמה מועטה מאד של המגן התחתון) וגם מבחינת הצבע (אדום בהיר). בנוסף, לא הרגשתי את הכאבים האופייניים למחזור (לפחות לא כמו אלה שהיו לי בעבר, לפני התחלת הטיפול האנטי-הורמונלי). כמו כן, אציין כי בחודש שלפני הופעת הדימום היו לי הפרשות מרובות של נוזל שקוף ורגישות יתר בשדיים (בעיקר בפטמות), מה שלא היה לי במשך כל 7 שנות הדיכוי השחלתי. קבעתי תור לבדיקה גניקולוגית, אבל התור רק בעוד שבועיים וחצי ואני די לחוצה. ולאחר ההקדמה הארוכה, אני מגיעה, ברשותך, סוף סוף לשאלותיי: 1) האם ע"פ הרקע והתיאור אכן מדובר לדעתך במחזור ? 2) אם לא - ממה עוד יכול לנבוע דימום פתאומי שכזה ? 3) האם ישנן בדיקות ספציפיות (כולל בדיקות דם) שהיית ממליץ לודא שאכן ילקחו בבדיקה הגניקולוגית שלי כאן בחו"ל ? המון תודה מראש !

יתכן ומדובר בוסת, פחות סביר, יש לבדוק תפרודי השחלה הדימום קרוב לוודאי מקורו ברירית הרחם ושינוי מקומי בה כדאי לבצע בדיקת FSH,LH,ESTRADIOL בהצלחה, ד"ר כהן

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים