דימום תוך כדי לקיחת גלולות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/12/2005 | 21:45 | מאת: טובה

אני בת 29 לוקחת מזה כ- 8 שנים גלולות מליאן, מאז נטילת הגלולות המחזור היה תמיד סדיר! לפני שנה ושמונה חודשים ילדתי את בני הבכור, ומאז שוב גלולות ושוב מחזור סדיר. עכשיו שאני שבועים לאחר וסת, החלו כאבי בטן תחתונה ולחצים מצד ימין ושמאל ולאורך כל הבטן התחתונה, כאבים הדומים לכאבי וסת, המלווה בתחילה בדימום קל וורדרד שאחר יומים הפך לדימום כהה, אך לא בכמות של וסת..הדימום נחלש ומתחזק ומלווה בכאבים מזה כשבוע.נבדקתי אצל רופא הנשים ונערכה לי בדיקת פאפ (עדיין אין תוצאה )ובדיקה גניקולוגית ונמצא שיש לי פצעון בלבד ונאמר לי שאין צורך בכל טיפול לעת עתה. גם באולטרסאונד גניקולוגי נאמר לי שהכל תקין. הרופא אמר שאולי מדובר בדקלת באגן והביא לי אנטיביטיקה ונרות אך טרם נטלתי התרופה מאחר שמדובר רק בהשערה. אני מוטרדת מאוד ועדיין יש לי כאבים ודימום.אנא יעצו לי מה לעשות. בתודה מראש.

שלום לך, יתכן ויש לך אנדומטריוזיס או אדנומיוזיס, 2 פתולוגיות מאד שכיחות בנשים בגילך. אבחנה: קלינית לפי איפיון הכאבים, ואולטרסונוגרפית + מעבדה בדיקת דם של CA-125 עם כל התוצאות להערכה טיפולית יתכן שנטילת גלולות ל-3 חודשים ברצף יגרום לשיפור ןהעלמות התופעות. בהצלחה, ד"ר שלומי כהן-אילון

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים