מחזור חודשי לא סדיר+דימומים שלא נפסקים

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

13/12/2005 | 19:29 | מאת: מיכל

שלום רב למומחה, אנא עצתך: אני בת 41 בחצי שנה האחרונה סובלת ממחזור שמופיע כל שבועיים ומה גם שהדימום לא נפסק. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד והממצאים הם 2ציסטות בשני השחלות ורירית רחם עבה אם הבנתי נכון. רופא הנשים נתן לי כדורים להפסקת הדימום בשם :הקסאקפרון, 2 כדורים 3 פעמים ביום עד להפסקת הדימום, וביקש לתת לי כדורים לסדר את המחזור וסרבתי. שאלותי הן : 1. האם אולי הווסת אמורה להפסק לגמרי ובגלל זה השיבושים? 2. האם ציסטות מסוכנות ואולי הן גורמות לדימום? 3. מתי נקרא שהווסת היא סדירה? האם שהיא מקדימה בקביעות בשבוע ימים זה סדיר? 4. בנוסף יש לי גודש בחזה,האם זה חוסר איזון הורמונלי? לציין שאני עברתי בחיי 2 לידות ו4 הפלות. אנא תשובתך, אני מוטרדת מאוד. נ.ב. לא נוטלת גלולות למניעת הריון מלבד קונדום באופן קבוע. בברכה, מיכל.

מיכל שלום, לא אוכל לחוות דעתי ללא קבלת עוד אינפורמציה לגבי הציסטות בשתי השחלות קרי: גודלן, איפיונם באולטרסאונד כולל זרימות דם, בדיקת CA-125 בדם ורושם קליני של הרופא המטפל. ממצאים ציסטיים בשחלות בהחלט יכולים להיות הסיבה להתנהגות מחזור וסת לא יציב. השלימי הפרטים ופני שנית. ד"ר שלומי כהן-אילון

14/12/2005 | 18:39 | מאת: מיכל

דר' שלומי שלום רב. תודה על התיחסותך המהירה, מחר אני אמורה לקבל את תשובת האולטרסאונד ואני אפרט לך במדויק את ממצאיה. שוב תודה. מיכל

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים