גלולות למניעת היריון מעל גיל 40

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

23/08/2020 | 12:17 | מאת: לירון

שלום רב, בת 41, ללא לידות, ללא סיפור משפחתי של סרטן השד, לא מעשנת. ברקע אנדומטריוזיס שידוע משנת 2008 ומטופל בגלולות למניעת היריון פמינט (שותה 3 חודשים ואז הפסקה למחזור וחוזר חלילה). יצוין כי אני מטופלת אצל רופא מומחה באנדו׳ וכן עוברת בדיקות תקופתיות במרפאת שד. ברצוני לשאול האם יש סיכון רב בנטילת גלולות מעל גיל 40? אני כבר שנים רבות מטופלת בגלולות ולאחרונה עלתה בי השאלה האם בגיל שלי זה מסוכן להשתמש בגלולות. הבנתי שקיימות גלולות שאינן מכילות אסטרוגן אלא רק פרוגסטרון. האם השימוש בגלולןת אלו יותר בטוח מהגלולות המשולבות? אני מרגישה במלכוד בגלל האנדו, שכן אם אפסיק האנדו עלול להחמיר ולשגשג. האם נותנים כיום לנשים מעל גיל 40 גלולות? לתשובתך אודה בברכת שבוע טוב,

גלולות כיום אינן מוגבלות בגיל. נשים בקבוצת סיכון: היסטוריה משפחתי של אירועי לב או מוח או הפלות נרגלות, עישון כבד כל אילו גורמי סיכון ויש להבדק ע"י המטולוג מומחה לפני טיפול הורמונלי. לגבי אנדומטריוזיס, טיפול בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד נחשב כיעיל יותר, אך כמובן יש לדון בכל מקרה לגופו, ובמידה ומצבך טוב ואין הרעה בכאב או בנגעים בבדיקה הרי שאין סיבה לשנות הטיפול בשלב זה.

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים