אנודמטריוזיס שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

27/07/2019 | 15:43 | מאת: רוני

שלום רב, בת 40, ללא ילדים, ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25 בערך. מאז גילוי האנדומטריוזיס מטופלת אצל רופא נשים שזהו תחום התמחותו. עד כה הטיפול היה שמרני, קרי גלולות שלושה חודשים ברצף ולאחר מכן הפסקה לקבל וסת וחוזר חלילה. (הציסטות שהיו נעלמו בעקבות השימוש בגלולות). לאחרונה, בעקבות חשד לאדנומיוזיס הופנתי לבדיקת us ייעודית לאנדומטריוזיס במחלקה המיועדת לכך בתה״ש. אודה לך אם תוכל להסביר לי את התוצאות. (יודגש כי בשנה האחרונה אני ללא גלולות עקב מיגרנה !): להלן התוצאות של ה us לאחר וסת: רחם קדמי בגודל 54*38*43 מ״מ, מיומטריום מעט לא הומגני ללא אדנומיוזיס ברור. רירית תלת שכבתית סדירה בעובי 8.1 מ״מ עם זרימות דם פזורות על גביה. תלת מימד - חלל במבנה תקין שחלה ימנית בגודל 37*17*36 מ״מ בתוכה ממצא אנאקוגני בגודל 19*14*17 מ״מ עם זרימות היקפיות . שחלה שמאלית - דבוקה לרחם בגודל 23*9*28 מ״מ בתוכה ממצא עם תוכן המורגי 14* 4.3 מ״מ. אודה לך באם תוכל להסביר לי את הממצאים בעיקר את אלו שבשחלות (מדגישה שבשנה האחרונה איני נוטלת גלולות מפאת בירור בעיית מיגרנות ממנה אני סובלת- אמורה להתחילה ליטול אותן שוב בחודש הבא) כשנטלתי גלולות הציסטות הללו לא היו. הרופא לא ייחס חשיבות לכך ורק ציין כי יש ציסטות בשחלות, אך אני חרדה ומודאגת. האם מדובר בממאירות? האם אלו ציסטות שמעידות על סרטן שחלה?? אני ממש בלחץ ואודה לך באם תוכל להשיב לי. מהו ממצא אנאקוגני? מהו ממצא בעל תוכן המורגי? יצוין כי גם הרופא שביצע את הus לא אמר שיש משהו חריג. לתשובתך אודה

שלום לך, בדיקתך נשמעת סה"כ לא מטרידה. הציסטות חלקן תיפודיות וקרוב לוודאי שיעלמו מעצמן משמאל, מימין יש ציסטה קנה של 2 ס"מ שיכול אולי להתאים לאנודמטריומה. יש לעקב אחת ל-6 חודשים. הסיכויי לסרטן קלוש והוא תלוי ברקע משפחתי וגורמי סיכון נוספי אותם יש לברר עם רופא הנשים המטפל. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים