היסטרוסקופיה ניתוחית בגלל נישה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

11/04/2019 | 18:35 | מאת: נ

שלום רב, לפני שנה עברתי קיסרי חירום. כעת אני מבקשת להיכנס שוב להריון (ב-IVF, משום שאני יחידנית), ובעצת הרופא שלי פניתי למומחה לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית ולבדוק שהכל בסדר ברחם. הוא מצא נישה, לפי מה שהבנתי בכניסה לרחם. הוא הפנה אותי לערוך אולטרה סאונד כדי לבדוק את הגודל המדויק של הנישה, ולאחר מכן להיסטרוקופיה ניתוחית. אני מנסה להבין: באילו מקרים מטפלים בנישה באמצעות היסטרוסקופיה ניתוחית ומתי באמצעות לפרוסקופיה? האם ייתכן שתוצאות האולטרה סאונד יהיו כאלה שנדלג על ההיסטרוסקופיה הניתוחית ישר ללפרוסקופיה? תודה!

שלום לך, נישה קיסרית היא ממצא שכיח לאחר ניתוחים קיסריים. יש מקום לטפל כאשר יש דימומים בין וסתיים או במקרה של אי פוריות כאשר יש הפרשות המצטברות באיזור הנישה בבדיקות אולטרסאונד עוקבות ויתכן ומונעות הפרייה. המידע לגבי נוכחות הנישה והצורך בניתוח בין אם בגישה היסטרוסקופית או לפרוסקופית הוא דל בספרות העולמית. למיטב הבנתי וידיעתי יש לטפל בנשים תסמיניות בלבד. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים