מתלבטת בין כריתת רחם לצריבה של רירית הרחם

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

06/08/2018 | 16:45 | מאת: אדווה

שלום רב שמי אדווה בת 35, סובלת מפוביה רצינית מדימום, מוכרת על ידי ביטוח לאומי כבעלת נכות נפשית של 40%. לא מעוניינת בהבאת ילדים בכלל , יש לציין שלוקחת גלולות ברצף עקב הפוביה שיש לי מהדימום, לוקחת שתי גלולות ברצף! יש לציין שמטופלת אצל רופא נשים שהוא פרופסור ומנהל מחלקה בבי"ח כרמל בחיפה. אני מתלבטת בין לעשות ניתוח לכריתת רחם או ניתוח לצריבת הרחם וצוואר הרחם על יד בלון מים. הייתי אצל רופאה פסיכיאטרית אשר נתנה לי הסכמה לבצע את הניתוח ! תודה רבה, קארין!

קארין שלום, 2 הפעולות שונות בתכלית השינוי. הבלון כבר לא בשימוש בשיראל למעלה מ-3 שנים, יש שיטות אחרות לצריבה, לייזר, כירורגית, כריתת רחם היא פעולה הנחשבת בינונית בדרגת הקושי והסיכויים לסיבוכים לעומת אבלציה שהיא פעולה קלה ומבוצעת כבפעולת אישפוז יום עם תוצאות טובות. לקבלת החלטה איזו פעולה יש לבצע אצלך יש להגיע לבדקה מסודרת כי הטיפול צריך להיות מותאם אישית ולא אינטרנטית

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים