הוצאת התקן תוך רחמי בהיריון

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

27/05/2018 | 10:14 | מאת: הדס

שלום רב, נכנסתי להיריון עם התקן נחושת. נעשה US שהראה כי ההתקן במקום, וכרגע נראה היריון תקין בשבוע 6 בערך. האם עלי להוציא את ההתקן בהיסטרוסקופיה או באופן רגיל (שליפה ידנית)? האם זה יכול לפגוע בהיריון? אם זה נעשה בהיסטרוסקופיה, האם זה תחת הרדמה כלשהי? אודה לתשובתך בהקדם!

שלום לך, יש להוציא ההתקן, הריון עם התקן מסובך ומסוכן יותר לאם ולעובר בתחילה יש לשאוף להוציאו באופן רגיל במרפאת הרופא/מיון בקופ"ח/בי"ח רק אם לא יצלח יש מקום לשקול הוצאתו בהיסטרוסקופיה, במקרים אילו אין לרוב צורך בביצוע הרדמה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים