אין ווסת אחרי תקופה של נטילת גלולות

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

25/03/2018 | 12:38 | מאת: גל

היי בת 26 נוטלת גלולות מזה כ9 שנים. בשנה האחרונה אין לי דימום כלל בימי המחזור, הגוף שלי השתנה המון יש נפיחות שהולכת ובאה כל כמה ימים בבטן התחתונה, ברחם שנפוח כמו לקראת מחזור, ובמבנה הגוף שאני ממש לא רגילה אליו. אני עליתי במשקל בצורה די חדה (למרות שאני מתאמנת 4 פעמים בשבוע) לכן החודש הפסקתי ליטול את הגלולות רק מהסיבה שאני מרגישה שהגוף שלי ״תקוע״ לא לקבל מחזור מכניס אותי לסוג של דיכאון ותחושה שאני לא מתנקה. יש קשר בין ההפסקת מחזור לנפיחות בבטן התחתונה (היא גם קשה כמו בימי מחזור) ? יכול להיות שיש שינוי הורמונלי, חוסר איזון בהורמונים שזה מה שמשפיע על המשקל והנפיחות אצלי? אני פשוט רוצה לחזור לאיזון בגוף ללא גלולות ואני מןדעת שיקח לגוף זמן להתרגל ...

שלום לך, מפאת הפסקת הגלולות הוסת מבוששת מלהגיע יכול לקחת לעיתים מספר שבועות עד שתחזור וזה תקין אם הנפיחות או החששות גוברים ניתן לקבל טיפול הורמונלי לזירוז הוסת בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים