כאב ראש עם עצמה גדולה ומדאיגה.

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/07/2006 | 12:42 | מאת: טרי

שלום רב, אני סובלת מכאבי ראש חריגים ובעיקר בחצי הגולגולת השמאלית. כאב זה מלווה בטשטוש ראייה, עיקצוצים בלחי, סחרחורת וחוסר שיווי משקל. רופאת המשפחה נתנה לי לעשות בדיקת CT ראש ודופלר צווארי. 2 הבדיקות יצאו תקינות הכאבים ממשיכים ובשל כך פניתי לנוירולוג. לאחר בדיקה החליט על טיפול בתרופות חזקות יותר מכדורי אקמול שנטלתי. התנגדתי מהסיבה שבטרם אני מתחילה ליטול תרופות כה חזקות אני מבקשת לשלול כל אפשרות של ממצא פתלוגי כלשהו בתוך הגולגולת. לדבריו פרט לבידקת ה-CT אין כל בדיקות אחרות. אני יודעת על בדיקת MRI ומניחה שיש אחרות פרט ל_MRI ולכן, איני מבינה מדוע הרופא הסתפק רק בבדיקת העיניים וההקשה עם הפטישון (איך קוראים לבדיקה הזו?) שאין צורך בשום בדיקה נוספת!!! יש לציין, שבבדיקתו זו הוא גם קבע שפניי סימטריות כפי שהדגיש זאת לרופא המפנה כאשר בצילומי רנטגן שעברתי בעבר פניי בכלל לא סמטריות וזאת בשל תאונה שעברתי מכאן, שבדיקתו בשבילי אינה אמינה ומבקשת לדעת מה הם בכל זאת הבדיקות שמנע ממני? בתודה והמשך יום נעים.

20/07/2006 | 09:29 | מאת: מירי א.

לטרי שלום הבדיקה עם פטישון היא בדיקה נוירולוגית שמטרתה לוודא שאין הפרעה נורירולוגית עיצבית. אם יש איזה בעיה במוח בד"כ ניפגעת מערכת העצבים ויש איתות לכל אורך המערכת עד האצבע הקטנה של הרגל. (נכון-לא תמיד! לפעמים הסימנים לא ברורים) מציעה לך להתייעץ עפ רופאת המשפחה וללחוץ עליה לשלוח אותך ל-mri . תמיד אפשר להחליף את הנוירולוג - גם אם לא עברו 3 חודשים- פונים למחלקה לזכויות החברים

20/07/2006 | 12:14 | מאת: טרי

באשר לבדיקה עם הפטישון ידעתי את מהותה אך איני יודעת את המונח הרפואי שלה. על כל פנים הבנתי ממך שאכן קיימים עוד בדיקות לשלילת כל ממצא פתלוגי. ואכן, אפנה לרופאה בטענה זו לקבלת בדיקת ה- MRI. באשר להחלפת רופא מקצועי לא תמיד המטופל מצליח לעשות את המעבר במידי ולנצל את תקופת התשלום עבור הרבעון.(מתוך ניסיון) הטיפול אכן נעשה אומנם, מלווה בהתנצלות וכו'... אך תמיד ניתן לאחד אותו זמן שהיה על המטופל להמתין. וכך, בדרך זו או אחרת יוצא שהמטופל עובר לרבעון הבא מה שמימלא היה קורה עם ובלי הפנייה לההנהלה. המשך יום נעים ותודה.

21/07/2006 | 16:10 | מאת:

טרי היקרה, אני בטוחה שמה שאת עוברת מאוד מפחיד אותך ומעורר הרבה חששות. הדבר האופטימי במעט בעניין זה שלא גילו לך ב- C.T משהו מדאיג. עם זאת, זה לא אומר שהסבל שלך פחות או רציני פחות -ממש לא! את סובלת ואת צריכה לקבל את העזרה הראויה.... אנסה להוסיף על מה שכבר נאמר ולא לחזור על דברים...(לא הצלחתי להיכנס לתשובה אחת או שתיים בגלל שהמחשב שלי לא נתן לי!). אינני רופאה ולכן אין לי שום יכולת לאבחן אותך אך מה שאת מתארת יכול להתאים לתיאורים של מיגרנות או של סוג מסוים של כאבי ראש שאכן בדרך כלל לא מתגלות בבדיקות כמו MRI (אך אינני אומרת כאן שאת צריכה לוותר על רצונך לקבל בדיקה חשובה זו!). נכון שחשוב מאוד קודם כל לשלול בעיות אחרות אך עם נעשו בדיקות מקיפות, מה שחשוב הוא למצוא דרכים להקל עלייך ואחת הדרכים הטובות להקל על מיגרנות וכאבי ראש מסוגים שונים זה דרך טיפול תרופתי שמורכב בדרך כלל מטיפול מנע שמטרתו להפחית את ההתקפים ואת עצמתם ובנוסף, לתת תרופה להתקף עצמו. הסיבה שיש צורך בתרופות מנע גם כן זה מכיוון שהתרופת להתקפים אינן מרפאות או מונעות התקפים באים אלא רק מטפלת בהתקף עצמו. אני מבינה מאוד את הצורך שלך להגיע לעובי הקורה ולהבין לעומק את הבעיה אך הרבה פעמים, כשמדובר בסוגים של כאב כרוני, לא מוצאים ממצאים בבדיקות הרגילות. אין זה אומר שהרופא הנכון לא ייתיחס ברצינות לבעיות שלך. ברור שהן משפיעות על איכות החיים שלך. לדעתי, הכי חשוב כרגע זה למצוא נוירולוג המתמחה בכאבי ראש ולא נוירולוג רגיל. את תוכלי גם לדבר איתו ברצינות על עניין ה- MRI ולדעתי, תוכלי לסמוך על התשובה של מומחה שכזה. אם תרצי המלצות על מומחים כאלה- בשמחה. מה שחשוב, זה למצוא דרכים להקל עלייך ודווקא בתחום של כאבי ראש ומיגרנות ישנם דרכים לנסות להקל. אם אפשר לעזור או אם תרצי לשאול או לקבל הסברים -בשביל זה אנחנו פה. בתקווה שעזרתי במשהו.... מנדי

23/07/2006 | 12:34 | מאת: טרי

מנדי שלום ותודה. באשר להצעתך , אני בהחלט אשמח לקבל ממך מס' שמות של נוירולוגים המתמחים בכאבי ראש. בנוסף אשמח גם לדעת באם הם עובדים עם קופת חולים כללית ואם ניתן לגשת אליהם במסגרת הקופה. המשך שבוע נעים ושוב תודה.