קנביס רפואי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/12/2008 | 15:44 | מאת: צ'רלי

מנדי שלום רב, אני לא יודע אם את זוכרת אותי, אבל עזרת לי הרבה בעבר, לפני ואחרי השתלת המשאבה. השבוע, הייתי אצל רופאת הכאב שלי, שסיפרה שחזרה מכנס רפואי שעסק גם בנושא המריחואנה והיא מאוד התרשמה מהיעילות של התרופהומהאיכות של התרופה שמשרד הבריאות נותן היום בחינם.היא רשמה לי מרשם בנוסף לתרופות הרגילות, ובאמת תוך 3 ימים קיבלתי אישור.היא הסבירה שהדרך הכי יעילה זה בסיגריות ושלדעתה זה מאוד ישפר את תופעות הלוואי של המורפיום, הדיכאון ובתיקווה גם את הכאב.היא גם אמרה שהבעיה הכי גדול היא הדעות הקדומות. אני נורא מתלבט בגלל הדעות הקדומות אבל בעצם אני כבר לוקח מורפיום, אז מה זה כבר משנה. אמרת שגם לך יש רשיון אז אשמח לדעת מה דעתך ואיך זה עוזר לך תודה, צ'רלי

07/12/2008 | 20:15 | מאת: דניאלה

צ'רלי שלום רב, לי אישית אין ניסיון בעישון קנביס רפואי, אם כי אני משתמשת במריחואנה רפואית בצורת כדורים (אשר לצערי אינה נמצאת כיום בארץ, ומיובאת דרך אישור ט' 29 ג' בעלויות גבוהות, אם כי במידה ויש חברות ביטוח מסוימות, ניתן לקבל כיסוי על התכשיר). החומר הפעיל בסיגריה הוא ה- THC -טטרה-הידרו-קנבינול, שזה קנבינואיד המרכזי הפעיל במריחואנה, וגם הקנבינואיד שאחראי לתופעות הפסיכואקטיביות הנילוות. בחו"ל יש בעצם 3 תכשירים קנבינואידים-שניים בצורה של כדורים: מרינול שזה THC כמו הסיגריות מבחינת החומר פעיל, ונבילון שזהו קנבינואיד אחר, שהוא ארוך טווח, ואינו גורם לתופעות יופוריות. תכשיר נוסף בספריי-Sativex -שזה שילוב של שני קנבינואידים-THC ואחד נוסף. למותר לציין את היתרון במתן של תרופה במינון מוגדר וברור, מול סיגריה במינון משתנה, כאשר המינון של הקנביס בסיגריה יכול לעלות עד פי 5 !! אני מודעת ל"גל החדש" הקיים בנושא של מתן קנביס רפואי, כאשר קיים לובי חזק לגבי היעילות, בטיחות והצורך להפצה והרחבת השימוש של החומר. חשוב להדגיש כי ההתוויה המוכרת והמקובלת לקנביס רפואי היא לצורך הקלה של אנורקסיה (חוסר תאבון) וקכקסיה (תת תזונה חלבונית) במיוחד בחולי אידס וסרטן, וטיפול בבחילות והקאות שעמידים לטיפולים אחרים, לרוב ג"כ בחולי סרטן. לגבי הנושא של כאב, ההתוויה כמו גם היעילות היא גבולית. קנביס רפואי נחשב כתכשיר משכך כאב בעוצמה הנמוכה. אם נשווה אותו בסולם תכשירים משככי כאב, הרי שעוצמת שיכוך הכאב שלו שקולה לזה של קודאין. עם זאת, קיימת תת קבוצה של מטופלים, לרוב הסובלים מכאב עיצבי אשר משיגים הקלת כאב עם קנביס רפואי מעבר למצופה מעוצמת השיכוך שהתכשיר צפוי להעניק, כנראה בגלל מנגנון של הכאב העיצבי, והקשר של הפעילות של המריחואנה דרך קולטנים מסוימים הפועלים במנגנון זה. כאשר הקנביס ניתן בעישון, אומנם היתרונות הם-השפעה מהירה יחסית, השפעות נלוות שיכולות להיות חיוביות (אם כי לא תמיד)- שזו ההשפעה נוגדת בחילה ומעודדת התאבון, והאפקט היופורי שהתכשיר גורם (אם כי במינון יתר יש סיכון עד כדי פסיכוזה,למרות שזה לא שכיח, ויש טווח שינויי מצבי רוח והתנהגות באמצע ). מאידך, יש לשקול מנגד את ההשפעות הממושכות של עישון, כאשר אומנם הסיגריה לא מכילה טבק, אך פרט לכך היא בעצם מכילה את כל שאר החומרים המסוכנים שנפלטים לריאות בעת עישון ומגבירים ברונכוספזם, מחלות ריאות כרוניות ויתכן גם סיכון לממאירויות בדרכי אוויר עליונים ותחתונים. כמו"כ ה- THC עובר מטבוליזם כבדי ומשפיע על מיגוון תרופות אשר גם כן תלויות במטבוליזם שלהן בכבד, ולכן בעת הטיפול יש לשים לב בעת נטילה של תרופות מסוימות- בשל אפשרות של תת רמות/מינון יתר. משך ההשפעה בעישון הוא קצר, דבר שמחייב אם בחרת בדרך זו כשיטת ה- SOS שלך, עישון תדיר, כמובן עם ההשלכות-לטווח הקצר והארוך. בנימה אישית, אני כאמר מטופלת גם בנבילון, לאחר שכל דבר, אפשר לאמר לא השיג עבורי תועלת רבה.התכשיר הוסיף לי כ- 10% הקלה, שעבורי זה עולם ומלואו. למרות שבכל עת אני יכולה לעבור לעישון, ללא עלות, אני אפילו לא חשבתי לנסות את זה. אני מעדיפה ליטול כדור במינון ידוע, שעובד 12 שעות, שאין לו כל תופעות לוואי, לא לכבד ,לא לריאות,ולא לריכוז ולקוגניציה שלי.אך כאמור זו רק אני. רציתי להראות לך קצת מהאמיתות גם על הצד השני של הקנביס הרפואי, כי לפני שלוקחים כל טיפול חשוב לדעת שלא הכל ורוד, שזה לא רק תכשיר טבעי, מהצומח, לא ממכר, ללא תופעות. ובעיקר שזה לא תרופת פלא לכאב, שכן זו אפילו לא ההתוויה לכך, והיעילות להקלת כאב היא לא רבה, ולכן להציג את הקנביס הרפואי כתרופת הכאב החדשה-אין בכך ממש . לאחר שכל זה נאמר, הרי שבסך הכל ניתן להתייחס לכך כמו אל כל טיפול או תרופה חדשים אשר מעוניינים או שוקלים לנסות. במידה וקיים סבל, וכעת אין בידך אפשרויות טיפול אחרות, והרופאה הציעה לנסות זאת, הרי שכמו בכל טיפול חדש, ניתן לשקול את התועלת האפשרית מול הסיכונים והתופעות לוואי, ומשום שלפחות לטווח הקצר, הרי שאין מדובר בטיפול רעיל או מסוכן מידי, בתנאי שנילקח כיאות (שזה נכון תמיד עבר כל טיפול תרופתי, ועל אחת כמה וכמה לגבי תרופות מהסוג הזה), אפשר תמיד לנסות ולאות איך זה הולך, האם זה בכלל מועיל לך ?! האם אתה בכלל מרגיש נוח עם העישון ? עם התחושות הנילוות ? הרי- אם זה לא מועיל, תמיד ניתן להפסיק ולא הפסדת דבר, ואם במיקרה זה יועיל לך, אשריך וטוב לך, ואז הרווח הוא כולו שלך, וכל השאר כבר לא אמור לשנות, הלא כן ?!

31/12/2008 | 10:09 | מאת: מריו פרדנוי

לאישתי יש כאבים נוראים ואקוטים בעמוד השידרה המשבשים לה את החיים. תרופות חזקות שנוטלת גורמים לה לכאבי בטן והקאות. אבקש לדעת איך אשפר לנסות את הקנבים הרפאי ומה עליי לעשות. טל. 0544638322 מודה מראש על תשומת לבך.

28/02/2009 | 19:50 | מאת: moti

לידיעת הרוצים להשתמש בקנביס רפואי ללא עישון אפשר להשתמש במכשיר הנקרא מכשיר אידוי (ווייפורייזר) בשאיפה ניתן למצא בארץ הרבה בריאות צםאן

08/12/2008 | 11:44 | מאת:

שוב שלום לך צ'רלי, ממה שאני מבינה יש לך כבר את האישור ממשרד הבריאות וכרגע אתה בדילמה של האם להיעזר בתרופה הזו או לא. אין ספק שיש דעות קדומות על מריחואנה רפואית כי זה עדיין לא נתפס כתרופה לכל דבר וגם המחקר אינו עצום בתחום - כמו כל תרופה יש לה יתרונות וחסרונות. הסיבה שמשרד הבריאות מספק את המריחואנה הרפואית בצורה של עישון הוא כי יש עדויות לכך שיש יותר הקלה בעישו, בין השארן בגלל יכולת לשלוט יותר בכמות אך כמובן שיש מחקרים לכל כיוון.לפני כשנתיים, משרד הבריאות ערך כנס רפואי בנושא של מריחואנה רפואית והזמינו מרצים מחו"ל גם כן שהציגו מחקרים מעניינים ואף הציגו את ההבדל בתוצאות בין שימוש בכדורים לבין שימוש בעישון. אינני יכולה לקבוע לגבי מה יעיל יותר כי לא חקרתי לעומק את הנושא ואין זה תחום התמחות שלי. השאלה האמיתית בעיני היא האם זה מקל על הכאבים מבלי לגרום לנזק משמעותי אחר? המריחואנה הרפואית עזרה לי יותר מכל בכאבי הבטן מהם אני סובלת (גם כאב עצבי באיזור) וזה מאפשר לי לאכול מבלי להתייסר וגם עוזר לי לבחילות התמידיות ולחלק מהכאבים האחרים במקומות אחרים. על כל אחד זה משפיע באופן שונה ולכן, אינך יכול לחזות מראש אם זה יעזור לך ובאיזו דרך. אתה יכול לקרוא חומר רקע כדי שתוכל לקבל החלטה מבוססת על ידע אך הדרך היחידה לדעת כיצד זה ישפיע עלייך זה לנסות, כל עוד הדבר נעשה בפיקוח רפואי. מדברייך אני מבינה שרופאת הכאב שלך מלווה את הטיפול הזה וזה חשוב. אינני יכולה להגיד לך אם כדאי לך לנסות או לא אך לגבי דעות קדומות, הרי יש גם הרבה דעות קדומות על אנשים המשתמשים באופיואידים לטיפול בכאב, נכון? לדעתי,בנוגע לשינוי דעות קדומות והמשך פיתוח מחקר רציני בתחום וכו', אחד הדברים החשובים זה שמי שמקדם את הנושא צריכים להיות אנשים רציניים, בעלי ידע עמוק בנושא ולא למשל, אנשים המנסים לעודד עישון חוקי של מריחואנה לכל, כי זה כבר סיפור אחר לגמרי, לגמרי.