כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/06/2008 | 11:20 | מאת: נורית

שלום מזה זמן רב אני סובלת מכאב גב תחתון כשאני שוכבת במיטה הכאב מתגבר והיו פעמים שאפילו לא יכלתי לקום מהמיטה. החלפתי מזרון כי חשבתי שזה יפתור ואפילו במעט את בעייתי. לפי צילום שעשיתי אני מבינ ה שיש לי בעיה בחוליות ובסדר מה הלאה.. אמר לי אורטופד תאכלי הרבה דברי חלב תשתי חלב,תעשי פלדנקרייז ..אוקיי לא נראה לי שזה פתרון מעשי. יש כאבים למעשה אני קמה עם כאבים והולכת לישון עם כאבים.אני משתדלת להתמיד בהתעמלות שיאצו ועכשיו התחלתי לחפש כירופרקט שאולי לו יש את היכולת לעזור. מה עושים והאם יש דרך אחרת להקלה בכאבים.

10/06/2008 | 13:25 | מאת:

שלום רב לך נורית, ישנם עוד טיפולים שניתן לנסות מעבר לשיטת פלדנקרייסט ופנייה לכירופרקט, למרות שטיפולים אלה יכולים להקל במצבים מסוימים - מדברייך אני מבינה שרק טופלת אצלת אורטופד. האם היית אצל נוירולוג להערכה? מעבר לזה, נראה לי כי כדאי לך לפנות למרפאת כאב - במרפאה זו יש אופציות שונות לטיפול בכאב - החל מטיפול בכדורים שונים או בשילוב של תרופות אך בנוסף לכך, יש טיפולים שונים להציע. כפי שאת פונה לקרדיולוג כשיש לך בעיית לב, כך צריך לפנות למרפאת כאב כשיש בעיית כאב שכן אילו הם רופאים שעברו הכשרה לטפל באופן ייחודי בכאבים.אם הם יצטרכו שתעשי בדיקות מסוימות, הם יבקשו זאת. היום, כאב כרוני נתפס כבעיה בפני עצמה ובעיה שצריך לטפל בה ולא רק להגיד "את פשוט צריכה לחיות עם זה!". חשוב גם לדעת שגם אם ימליצו לך על טיפול שניסית בעבר, לפעמים טיפול בשילוב אחר או אפילו מתן מינון אחר לתרופה שכבר נוסתה, יכולה להצליח היכן שזה לא הצליח בעבר. דרך אגב, למרות הדרך שבה הרופא המליץ לך על שיטת פלדנקרייסט - ייתכן שטיפול מן הסוג הזה יכול באמת להקל עלייך- אני מכירה אנשים שהולכים באופן קבוע לטיפול זה וזה בהחלט מסייע להם בהתמודדות עם כאבי הגב. אין זה הכרח שזה הטיפול שיעזור לך אך כדאי לך להתייעץ עם רופאי הכאב גם בעניין זה. האם ניסית הידרוטרפיה: טיפול פיזיוטרפיה במים? כשעושים טיפול מן הסוג הזה במים שחמים יותר מבריכת שחייה רגילה (כי קור גורם לשרירים להתכווץ וכו'), זה יכול בהחלט להקל, במיוחד בגלל שהגוף יותר מוגן במים. מעבר לזה, נפשית המים יכולים להועיל מאוד כי פתאום את נמצאת במצב שבו את יכולה לעשות תנועות שאת לא יכולה לעשות ביבשה וזה לא רק בריא לגוף, אלא גם לנפש. כשאני במים, אני מרגישה כמו אסיר שהוציאו אותו לחופש...

19/02/2009 | 20:18 | מאת: אלדד

אין פתרון קסם לכאבי גב אך אפשר להפחית משמעותית את כאבי הגב בעזרת בחירה במזרן נכון תוכלו לקבל את המידע באתר : http://www.vitality1.co.il/