יש לי את ה RSD כבר מספר שנים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/06/2008 | 12:08 | מאת: ddjael

שלום רב יש לי את הRSD מספר שנים ואני סובל מזה מדי יום יום אבל לאחרונה התחלתי טיפול שיניים [כתר+טיפול שורש] ומאז יש לי הרגשה מדי פעם של כאילו שיתוק של מערכת העיצבית של כף הרגל [התופעה התחילה לריסוק 2 העצמות של כרסול רגל שמאול+ ניתןח עם קיבוע ע"י מסמרים, חטים ופלטה ] האם יש לזה קשר ? מה עלי לדווח לרופא השיניים ?\ תודה

09/06/2008 | 14:34 | מאת: דניאלה

שלום רב, בעיקרון הטיפול בשיניים לא אמור להשפיע באופן ישיר על מה שקורה ברגל. לפעמים, התסמינים ב- RSD עלולים להחמיר/להתפרץ בגלל כל מצב דחק שהוא ,אם גופני ואם נפשי, כך שיתכן שאם כל הסיטואציה של הטיפולים אצל רופא השיניים ומה שכרוך בכך- הכאב, הריחות, השהייה במרפאת השיניים עצמה וכד', גורמים לך ללחץ ואי נוחות, יכול להיות שיהיה ביטוי על ידי החמרה כלשהי גם ברגל. מבחינת רופא השיניים, האמת שלא נראה לי שיש לך מה לאמר לו, עליו לעשות את עבודתו על הצד הטוב ביותר בכל מקרה, ואם אתה סומך עליו מקצועית, זה כל מה שחשוב. אם אתה מטופל לגבי ה- RSD, אתה יכול להתייעץ עם רופא הכאב/הרופא המטפל בך, אולי ימליץ לך על טיפול תרופתי/הרגעתי בהתאם, או ישקול ברור בהתאם לתלונות המדויקות והמימצאים. כל טוב וחג שמח

09/06/2008 | 16:18 | מאת: דויד

תודה על התגובה המהירה. רופא השיניים עושה עבודתו על הצד הטוב ביותר אבל לצערי די התיאשתי ממרפאת הכאב שאני מטופל בה. נותנים לי את הכדורים ניסו ליקודין והגוף לא הגיב טוב ומעבר לזה אין להם איזה משהו שיתן לי איזושהי תקווה לעתיד. [למעט ניויים על עמוד השדרה שאני לא מקבל מהם תגובה שיש עם זה תקווה גדולה] אבל בכל זאות תודה דויד

10/06/2008 | 13:05 | מאת:

שלום רב לך דויד, כפי שדניאלה הסבירה - אין קשר ישיר בין טיפול השיניים ל RSD אך כאמור כל התערבות רפואית, במיוחד עם היא פולשנית (כגון טיפול שיניים כירורגי) יכולה "לעורר" את ה RSD. אינני מתכוונת לכך שזו עובדה מדעית אלא שמתוך נסיוני ומסיפורם של אחרים - כל טיפול מן הסוג שעברת, יכול לגרות את ה RSD והתוצאה היא שאתה חש יותר כאבים. אך, כפי שהטיפול אולי עורר יותר את כאבי ה RSD, כך ההחמרה הזו מן הסתם תירגע. אם תסתכל על תהליך הכאב, וודאי תשים לב שיש הרבה עליות וירידות הנובעות מכל מיני סיבות. אני יודעת על עצמי גם כן שכשאני לדוגמא נמצאת תחת לחץ רב, הכאבים מחמירים ונוצר מתח בשרירים וכו'. אני בטוחה שנבהלת לאור ההחמרה בכאבים כי זה מלווה בפחדים לגבי המצב והחשש מפני החמרה שלא תשתפר- דבר שאף אחד מאיתנו אינו רוצה. אני תקווה שבימים הקרובים תרגיש שההתלקחות מתחילה להירגע ותנסה לעשות כל מה שאתה יכול על מנת להרגיע קצת את המצב - האם יש משהו שמקל עלייך? האם חום/קור מרגיע קצת?. חשוב מצד אחד להקשיב לגוף ואם הוא דורש מנוחה, אזי לנוח אך מצד שני, צריך להיזהר ממצב של אי-עשייה בכלל כי גם זה, בפני עצמו, יכול לעורר את הכאב. לגבי מרפאת הכאב - האם אתה מטופל במרפאת כאב בבית חולים או במרפאת כאב של הקופה? בכל אופן, אני מבינה שאתה חש מיואש כי הציפייה הטבעית היא לצפות לשיפור במהרה. לצערנו, כאב כרוני הוא מצב מתמשך והטיפול בכאב אינו פשוט ולוקח לפעמים הרבה זמן למצוא את הטיפול או שילוב הטיפולים אשר יקלו עלייך, ולו במקצת. גם רופא הכאב הטוב בעולם לא בהכרח ימצא את הטיפול שלו אתה זקוק במיידי שכן שני אנשים עם אותה בעיה יכולים להיות מטופלים בדרכים שונות לחלוטין ולכן, הטיפול יכול לקחת זמן ומאוד חשוב להתמיד, כל עוד אתה סומך על הרופא שלך. דניאלה העלתה את הנקודה של הציפייה מטיפול - זו נקודה מאוד חשובה ומרכזית שכן אם אנו מצפים שהטיפול יעביר את כל הכאב, אז כל תוצאה אחרת לא תרצה אותנו- גם אם ישנו שיפור מסוים. אני היום מעריכה כל דבר שמקל ולו בטיפה על הכאבים. דבר מעניין שיכול לקרות גם כן זה שמרב שחיים כבר עם הכאבים הקשים עד שכבר קשה לדעת מתי משהו עוזר ולפעמים, רק כשמפסיקים את התרופה, פתאום מגלים שבעצם היא כן היתה יעילה או יעילה במקצת. אין זה כמובן אומר שכל תרופה שלא עוזרת, צריך להפסיק - ממש לא! דרך אגב, בין היום לאתמול, למשל, יש פער גדול בטמפרטורות גדול - שינוי מזג אוויר פתאומיים יכולים גם כן להחמיר את הכאבים..... אני מאחלת לך בכל אופן שתרגיש שיפור במהרה...

10/06/2008 | 18:19 | מאת: דויד

מנדי שלום רב ותודה רבה על ההתיחסות ללמה שכתבתי. אני לא יודע עם את גם סובלת להתופעה המגעילה הזו אבל לחיות כמעט 5 שנים עם כאבים כל הזמן זה מאוד בתי סימפטי. אני עושה רפלוגיה כבר כמה זמן וזה עוזר לי די הרבה. הבחורה שעושה לי את זה מכירה אותי די טוב ולפני כ1/2 שנה שאלה : כל כמה ימים כואב לך ? הסתכלתי אליה בתדהמה, הרי את מכירה אותי וכאשר הסברתי לה שזה לא כל כמה ימים אלא כל כמה שעות ממשך היום נדהמה. קשה למי שלא חי את זה להבין אבל אני התרגלתי ומנסה לעשות את המיטב. לפחות אני עובד בעבודה מסודרת ומתפקד לא רע