טיפול בכאב ע"י תדרים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/03/2008 | 20:33 | מאת: אורלי

סבלתי במשך שנתיים וחצי מכאבי בטן חזקים מאד כתוצאה מסדרת ניתוחים שעברתי. המצב הכירורגי לאחר הניתוח היה תקין וכל המומחים שהלכתי אליהם טענו שאלה כאבים פוסט ניתוחיים שהפכו לכאבים כרוניים. הם אמרו שזה מצב נדיר שנשארים כאבים כאלה חזקים אבל כנראה שהיתה פגיעה עצבית שגרמה למצב הזה. כולם אמרו לי שאין אפשרות למנוע את הכאבים ע"י התערכות כירורגית נוספת. טופלתי במרפאת כאב ואין משכך כאבים שלא עבר דרכי. לפני שנה בערך הייתי בביקור אצל אחותי בארה"ב. בעלה הוא רופא והוא הפנה אותי למרפאה לטיפול בכאב של חבר שלו. קיבלתי שם טיפול במכשיר לשיכוך כאבים. המכשיר שונה מזה שטופלתי בו בארץ. הטיפול הזה עזר לי כבר אחרי הביקור הראשון. פתאום הרגשתי כמו בתקופה שלפני הניתוחים. זה הלך והתחזק עד שבשלב מסויים החלטתי לנסות להוריד ממינון המשככים והכאבים לא התחזקו. חזרתי לארץ אחרי חודשיים ואחרי חודש הכאבים שוב חזרו. נאלצתי לחזור למינונים גבוהים. קבעתי עם הרופא בארה"ב תור לאמצע מאי הקרוב ושאלתי אותו מה לעשות בינתיים אז הוא המליץ לי על תדרי קול. הוא אמר שאלו תדרים זהים לאלו שמייצר המכשיר שלו אבל בגלי קול ולא ברעידות. הוא המליץ על אתר ממנו אפשר להוריד תדרים כאלה למחלות שונות ואמר להוריד ארבעה תדרים לכאבים. התחלתי להקשיב להם ושוב אחרי יומיים ירדו הכאבים בדיוק כמו עם המכשיר. עכשיו אני הרבה יותר רגועה כי אני מקשיבה לתדרים פעמיים ביום ויש לי שליטה על המצב. זאת הקלה עצומה ואני ממליצה בחום על הטיפול הזה. כתובת האתר היא www.healtone.com

18/03/2008 | 16:55 | מאת:

הי אורלי, המון תודה ששיתפת אותנו בנסיון שלך - ההתמודדות עם הכאב כה קשה ותחושות של יאוש וחוסר אונים הם תחושות שרבים מאיתנו חשים לא פעם ואני מבינה שגם את היית במצב הזה. זה מרגש לשמוע את הסיפור שלך על כך שכן מצאת דרך להקל על הכאבים שלך ושאת כבר לא חשה את אותה מצוקה. אני מחזיקה לך אצבעות שהכאבים לא יתגברו . אשמח מאוד לשמוע איך את מתקדמת וגם איך היה בארה"ב. הרבה, הרבה הצלחה ושיהיה לך רק טוב, מנדי

18/03/2008 | 17:56 | מאת: מזל

למנדי מדוע את מוחקת אפשרות שגם בישראל יקבלו חולים את שיטת התדרים זה פשוט לא יפה

21/03/2008 | 15:44 | מאת: דניאלה

אורלי ואחרים שלום רב, אישית איני מכירה טיפול זה, אך ניכנסתי לאתר שהמלצת עליו ובעקבותיו חקרתי מעט יותר את הנושא ברשת, ולהבנתי מה שידוע כיום בטיפול בתדרים, שזה שם יפה לטיפול בגלי קול, או אחרים יקראו לכך במוסיקה וכו', זה בעצם לא הרבה. יש הרבה תאוריות, כמה ספרים וכמו בכל אתר פרסום כמה סיפורי הצלחה כאלו ואחרים, אבל אין מחקרים מבוססים שבדקו את השיטה והוכיחו את יעילותה, ובודאי לא עבור כאב. מעלים תאוריות ששינוי התדר שלו מקשיבים משפיע על הגוף, ובמחלות שונות, יש לכאורה להתאים תדרים שונים שהשפעותיהם שונות. אין לכך הוכחה מדעית. האם יש לכך הוכחה בגוף החולים-גם זה לא ברור, יתכן שיש אנשים שזה עוזר להם, אם כי לא ברור האם התאמת התדר הספציפי, או המכשיר המסוים, או פשוט אפקט הרגיעה שמגיעים אליו תוך כדי הטיפול עצמו הוא זה שמשיג הקלה, בדומה לאדם שמקשיב למוזיקה שאוהב ומגיע למצב הרפייה והקלה. בכל אופן, קרוב לוודאי שמידת הסיכון היא מינימלית, כך שתוך הפעלת שיקול הדעת, זהו מקומו של כל אדם להחליט האם ינסה זאת, באיזה אופן, ועל ידי מי. אורלי ציינה שבחו"ל טופלה ע"י מיכשור שהועיל לה באופן שונה מזה שכאן, מה שמחדד את העובדה, שגם בנושא הזה, כמו בטיפולים משלימים אחרים, בהם אין כיום כל בקרה, כל רישוי או ממלכתיות וכל אחד יכול הפיץ, למכור, לפרסם ולטפל כרצונו, גם איכות המיכשור והטיפול המקומות ועל ידי אנשים ומכונים שונים, אינה זהה, וגם אם מחליטים לגשת לטיפול,יש לנסות לברר מי מטפל או איזה מכשיר קונים. הערה אחרונה, נראה שעיקר הניסיון של טכניקה זו היא בבעיות של תפקוד מוחי וריגשי למיניו, כולל דיכאון, פרכוסים, הפרעות קשב וריכוז. אישית, אני קצת סקפטית כשבאתר אינטרנט (לגבי האתר שהפנית אליו )מראים לי רשימת מחלות אינסופית לפי הא"ב ומציעים לי פתרון לכולן... אשמח לשמוע על אנשים עם התנסויות נוספות בשיטה זו. בהצלחה ופורים שמח לכולם

22/03/2008 | 15:13 | מאת: אורלי

אני לא יכולה להעיד על טיפולים שלא עברתי ואין לי הכרות עם טיפולים שאחרים עברו. בשבילי רפואת תדרים עוזרת מאד ובוודאות. כשאני מקשיבה לצלילים זה בוודאות עושה משהו במוח (אני מרגישה את זה בזמן שזה קורה) ומצליח להקל מאד על הכאבים. כשהכאבים השתלטו עלי אני הגעתי לאיבוד שליטה וזה רק הגביר את הכאב. עכשיו זה כמעט שלא קורה. אני לא יכולה לומר איך הצלילים למחלות האחרות באתר עובדים כי לא ניסיתי ואני לא מכירה מישהו שניסה. אני רק יכולה להניח שאם זה עובד כל כך טוב על כאב אז מישהו שם שהכין את הצלילים האלה יודע משהו בתחום ואז יש סיכוי שאולי זה תקף גם לגבי מחלות אחרות. בסוף זה מגיע לשורה התחתונה של מה האלטרנטיבה של כל אחד. אם יש אלטרנטיבה שעובדת אז לא צריך לחפש דברים אחרים אלא שהבעייה היא תמיד במצבים שאין אלטרנטיבות אחרות.

03/05/2008 | 16:31 | מאת: יונה

אורלי שלום רב נכנסתי לאתר עליו המלצת ולא מצאתי את תדרי הקול לטפול בכאב אנא הדריכי אותי בבקשה ביתר פרוט כיצד להגיע לתדרים אלו על-מנת שאוכל להורידם אודה מאוד על תשובתך בהקדם, יונה הסובלת