כאבים בתוך פי הטבעת

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/03/2008 | 13:37 | מאת: רוחמה

זה כחודשיים הצטרפו לכאבים הנובעים מהניתוחים בחוט השדרה גם כאבים בלתי ניסבלים ברקטום בחלק הגבוהה. בבדיקות אצל פרוקטולוגים נאמר כי העל בסדר. הכל מתייחס לכאבי העיצביים. האם מישהו ניתקל בתופעה נוראית כזאת ואם כן מה עשה או עשתה. הכאב נורא ןלא יעזור קצף או פרוקטוגלבינול. הכאב הנורא הוא גם כאשר אין יציאה אבל כאשר יש יציאה ולו אף הרכה והקלה ביותר אני מטפסת על קירות וזועקת עד השמים. הרקטום שורף כואב ודוקר כמו גם יתר הגוף בעיקר הרגלים ממש טראומה גופנית. ובכלל אי אפשר לגעת בי בשום קטע של הגוף הכל שורף ודוקר ומרגיש מכווץ. לעיתים קשה לי לקבל עזרה מסוג לגרוב גרביים או להרים תחתונים, כי ההרגשה של צריבה במקום הנגיעה וגם קוצים. אבל הבעיה של הרקטום היא בעיה קשה כיון שרוב היום אני יושבת אמנם לא בכסא גלגלים כיון אני מנסה לאט לאט להתנועע בעזרת הליכון. אשמח לשמוע תגובות תודה רוחמה תודה רוחמה

05/03/2008 | 14:16 | מאת:

רוחמה היקרה, זה נשמע שאת עוברת גיהנום נוסף על כל מה שעברת עד כה וזה בהחלט נשמע כמו ביטוי נוסף של הכאב העצבי. ברמה האישית חוויתי דברים דומים בתקופות של גלים וגם שמעתי ממספר חולים אחרים על תיאורים מאוד, מאוד דומים באותו איזור וכולם דיברו על הקושי הרב שבדבר. למרות שניסית בעבר תרופות שונות וטיפולים שונים לטיפול בכאב עצבי, ייתכן שלמרות שזה לא הועיל לכאב העצבי באיזור עמוד השדרה, שאחד הטיפולים כן יקל על ההתפתחות החדשה. כדוגמא, ניסיתי בעבר מספר פעמים אחת התרופות לטיפול בכאב עצבי וזה לא נגע בכאב שאני מתמודדת עימו כבר שנים אך התפרצות חדשה בקיץ האחרון של כאב עצבי וכן התפתחות של נוירולגיה אחרת בעקבות מחלה זה דווקא כן הקל כך שלא בהכרח מה שלא עבד עד כה, לא יעבוד גם בשביל ההתלקחות החדשה. אני ממליצה לך בחום לחזור למרפאת הכאב בו את מטופלת, בהקשר לבעיה הנוספת שהתלקחה ותבדקי עימם אם יש טיפולים שניתן לנסות. כאמור, כשיש התלקחות חדשה, לפעמים יש סיכוי גדול בהרבה להפחית את הכאבים. כולי נתקווה שהמצב ישתפר ואחכה לשמוע את העידכונים שלך, תחזיקי מעמד, מנדי

05/03/2008 | 16:03 | מאת:

רוחמה, ראיתי כעת כי שאלת שאלה זו גם בהקשר של הודעה אחרת ורק רציתי להסביר שאלודיניה הינה בעיה המלווה להרבה בעיות של כאב עצבי - הכוונה היא ליתר רגישות למגע, אפילו למגע של בגד למשל. למשל, אנשים רבים אף לא יכולים לשאת את המגע של הרוח באיזורים הכואבים - אני למשל חווה את זה כמו צלייה במדורה ולכן, בכל איזור שבו ניתן לעשות זאת ברמה פרקטית אני משתמשת בגרב אלסטית, למעשה תחבושת שניתן לשים על מקום כמו יד, רגל וכו' אשר יושב צמוד (יש גדלים שונים של התחבושת הידועה בתור TUBIGRIP וזה מאפשר התאמה לגודל מהבחינה שמצד אחד זה לא עוצר את הדם אך צמוד מספיק שזה לא יזוז אפילו טיפה ויעורר עוד את הכאב אך מצד שלישי זה גמיש מספיק שאפשר להחזיק את זה מאוד מאוד רחב כי הרי עצם הלבישה תהיי טראומה פיזית אחרת). בזכות הטוביגריפ אני יכולה לשים נעליים מעל החבישה מבלי לעבור את הסבל של לבישת גרביים רגילות שזה כבר מעבר לסף הסבל שאני עומדת בו. אין הגבלה למספר המקומות שאפשר להשתמש בזה כל עוד אפשר פיזית- לי יש למשל בשש מקומות שונים (כגון ברכיים, כפות רגליים, מרפק וכו') וכל עוד לא עוצרים את הדם, זו עזרה ענקית כי אז לא עוברים את הסבל של תנועת בגדים, רוח וכו'. כמובן שזה לא פותר את הכאבים אך זה עוזר ברמה פרקטית. ברור לי שאינך יכולה להשתמש בזה באיזור הרקטום אך אולי יש איזור שבו כן ניתן להיעזר בפתרון כזה..... לא יודעת למה פתאום כתבתי לך את זה אך חשבתי שאולי זה יעזור בכיוון של רעיון למרות שזה התחיל כהסבר למה זה אלודיניה. העניין של הכאב באיזורים פנימיים הוא קשה במיוחד כפי שאת ודניאלה למשל חוות ולא פעם הסבל עולה בהרבה על הסבל של איזורים כמו רגליים/ידיים וכו'. אחד האיזורים שלי הכי קשה להתמודד איתו וששובר במיוחד אצלי זה הכאבים שיש לי בקיבה ואיזורים אחרים במערכת העיכול שהתעורר לאחר ניתוחים באיזור בחזרה אלייך, הלוואי ויצליחו למצוא משהו שיקל ולו במקצת על המצב החדש כי זה וודאי כל כך קשה להתמודדות.