כאבים חזקים עקב מחלת הסרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/10/2007 | 22:15 | מאת: אילן

אבי בן 63 סובל ממחל הסרטן בקרום הריאה כאביו איומים ובלתי נסבלים הוא מקבל מדבקת דורוג'סיק 100 ו- 10 CC אוקסיקוד כמעט כל 3 שעות האם כמות התרופות הללו הינה נורמלית האם אבי בסכנת חיים?

05/10/2007 | 13:57 | מאת:

שלום רב לך, ראשית כל הרשי לי להבהיר לך שאינני רופאה ודעתי היא דעתי בלבד! וכעת לרמה העניינית - קודם כל צר לי על הסבל של אביך ועל הכאבים הקשים, זה וודאי קשה מנשוא עבורך לראות את אביך כה סובל מבלי שאת יכולה לעשות דבר להקל עליו. למען האמת, זה לא שאין דבר שאת יכולה לעשות, אמנם אינך יכולה להעלים את ייסוריו אך -את יכולה להתייחס אליו באהבה רבה ובחום אך גם להמשיך להתנהג אליו כרגיל, כי הוא הרי עדיין אבא שלך כפי שתמיד היה. הדברים הללו נשמעים דברים ברורים אך למדתי שלא תמיד כך. אני שמחה שלפחות אביך מקבל התייחסות לכאבים הנוראיים ונשמע שמתייחסים לסבלו. האם הוא מטופל על ידיד מומחה לטיפול בכאב? לדעתי אביך לוקח כמות "נורמלית" של אופיואידים לכאב סרטני ולא כמות עצומה אך חשוב גם לדעת שטיפול בכאב הינו דבר פרטני ומה שעוזר לאדם אחד לא בהכרח יעזור לאדם אחר באותו מצב והרופאים מתאימים את המינון לאדם (בחוק אין הגבלה על מינון יומי של תרופות אילו עבור חולי סרטן) ע"פ צרכיו. השאלה החשובה היא האם התרופות שהוא לוקח כרגע עוזרות לו ומקלות על סבלו? כיום קיימות מספר לא מועט של אופציות טיפוליות לכאב מסוג זה וניתן להקל על המצב. מקווה שעזרתי לך, מנדי

20/10/2007 | 11:19 | מאת:

הי אילן, ברצוני להתנצל שכתבתי את התשובה אלייך בלשון נקבה - כתבתי את זה לאחר שעות עשייה רבות וכנראה לא הייתי מפוקסת מספיק ועל כך, ברצוני לבקש סליחה! לגבי הנושא עצמו - מה שלום אביך כיום? האם בזכות התרופות שהוא מקבל, כאביו יותר בשליטה? חשוב לי שתדע שיש כיום תרופות שונות שיכולות להקל כך שחשוב לפנות לטיפול. האם הכאבים הם באותה רמה כל הזמן או שיש לו גם התקפים של כאבים פתאומיים מאוד חזקים? מקווה שיש קצת רגיעה... מנדי