כאבי פרקים ותרופות של כאב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/07/2007 | 18:54 | מאת: זאב זאב

שלום לכולם כבר זמן רב אני עוקב אחרי פורום זה ועד היום לא היה לי אומץ לכתוב. מנדי - את עושה פה עבודת קודש בלהקשיב ולעזור לכל הסובלים - כל הכבוד לך. אני כבר לא ילד (בן 48), וסובל מאוד מאוד כבר כמעט שלוש שנים ממחלה קשה של הפרקים שקוראים לה AS אנקילוזינג ספונדיליטיס. יש לי כאבים מאוד מאוד קשים בעיקר בלילה שלא מאפשרים לי שכיבה ישר או להסתובב במיטה. ובכלל לקום מישיבה לוקח המון זמן ואני ממש צולע. הרופא שמטפל בי כאן בעפולה אומר לי כל פעם שאני מתלונן על כאבים שבמחלה הזאת כאב זה חלק גדול ואני צריך להתרגל לזה. בסוף בגלל מה שקראתי כאן בפורום (למרות שלא קראתי על אף אחד עם המחלה הנדירה שלי - אבל הרבה פעמים מנדי המליצה לפנות לרופא כאב) עקפתי אותו והלכתי פרטי ליעוץ אצל רופא כאב בחיפה שרשם ארקוקסיה וגם אטופאן . אבל אני חסר אונים כי הרופא כאב אמר שלא טוב לסבול אבל התרופות שלו לא עוזרות והרופא פרקים לא מתייחס לכאבים - אני במבוי סתום. לא יודע מה לעשות. אולי תוכלו לייעץ לי ? אולי עוד משהו סובל מהמחלה הזאת ויכול לעזור לי ? וגם רציתי להגיד לדניאלה שלום ושמח שחזרת לפורום. הבנתי שהיית בבית חולים אז הרבה בריאות ותודה שאת עוזרת למנדי. לא הבנתי איזה רופאה את - אולי של המפרקים ? כי אני מחפש רופא נחמד ומקצועי כמוך (-: שוב תודה רבה והלוואי שתעזרו לי זאב לוריא

02/07/2007 | 23:48 | מאת: דניאלה

זאב שלום רב, אנקילוזינג ספונדיליטיס, היא מחלת פרקים ממנה סובלים בעיקר גברים צעירים יחסית, כלומר בגילאים כשלך, ולפעמים אף צעירים יותר, שעיקר הפגיעה במפרקי שלד של גב ואגן, וקיים לעיתים גם רקע גנטי. בעיקרון ראומטולוג אמור לטפל במחלה, וגם בכאב שהינו חלק בילתי נפרד ממנה. למותר לציין, שאם רופא הפרקים שלך, גישתו הכללית היא שאין צורך להתייחס לכאב או לטפל בו, ויש להתרגל אליו כאל חלק מהמחלה, אז אולי פשוט צריך לשקול כדבר ראשון להחליף את הראומטולוג לאחד אחר. אני אישית ממליצה לקבל לפחות חוות דעת מפרופ' רוזנר מ"בני ציון". לגבי הכאב, יש להבין שטיפול בכאב הוא תהליך,שיכול להיות לעיתים ממושך, לא תמיד קל, ומצריך אורח רוח, ולא תמיד התרופה הראשונה או הטיפול הראשון- יועילו.מעבר לאטופן ו/או ארקוקסיה, ששיכות לאותה מישפחה, יש מיגוון רב של תרופות ו/או אפשרויות טיפול אחרות נוספות. אם אתה חש שהטיפול אינו עוזר, אין ספק שאין סיבה לכאוב, והדבר הנכון לעשותו הוא לחזור לרופא הכאב שהמליץ לך על תרופות אלו, לאמר לו שאינן מועילות דיין ולבקש את המלצותיו להמשך. נ.ב-לשאלתך,למרות שבעבר ראומטולוגיה היתה בראש עדיפויותי, עקב הנסיבות, אני כעת אונקולוגית ועוסקת במתן טיפול תומך ומקל לחולים סופניים בעיקר,צר לי, דניאלה

04/07/2007 | 18:00 | מאת:

שלום רב לך, בהמשך למה שכבר נאמר, ברצוני לחזק את מה שדניאלה ציינה: טיפול במרפאת כאב איננו תהליך של פגישה אחת וזהו. גם רופא הכאב הטוב בעולם לא בהכרח ימצא את הטיפול שמקל או את שילוב הטיפולים שמקל על אדם כבר במפגש הראשון או השני- טיפול בכאב הינו טיפול אישי ויש להתאים את הטיפול לבעיות הספציפיות של כל אדם. לכן, יש להתמיד ולחזור כל פעם לאותו רופא כאב, כל עוד אתה מסתדר עם הרופא, ולתת הזדמנות לטיפולים השונים עד שתצליחו למצוא את ה"סוס המנצח" כי אין ספק שממש לא עברת את כל הטיפולים הקיימים לטיפול בכאב ויש אופציות רבות. על כן, אני ממליצה לך בחום לחזור לרופא כאב. אם תרצה הכוונה לרופא כאב טוב באיזורך- אסייע בשמחה. הרבה הצלחה בתקווה שבקרוב יצליחו להקל עלייך במעט, מנדי