בעיה בברך...כאב מתמשך..

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

21/06/2007 | 01:57 | מאת: צפריר

אני סובל מבעיה בברך כבר כשנה...מתהלך עם קביים בסביבות עשרה חודשים..משהו כזה.. לפני ארבעה חודשים עברתי ארטרוסקופיה מחשש לקרע ברצועה קדמית וקרע במיניסקוס..אך החשש התפוגג ומצאו שהיה לי הופה(פד השומן ע"ש הופה) וכרתו אותה... בגלל כל מיני בעיות התחלתי טיפולי פיזיותרפיה לאחר הניתוח רק לפני קצת יותר מחודש וחצי... עברתי כל מיני צילומים והיחיד שמצאו בו משהו הוא מיפוי עצמות+ספקט..שבו מצאו קליטה מוגברת של איזור מסוים(טיביה,פמור..והאיזור החיצוני של הברך) אך לא ידעו להגיד מה זה בדיוק..רק קליטה מוגברת... כמו שאמרתי אני כרגע עושה כבר חודש וחצי פיזיותרפיה (מפני שהשרירים שלי במצב ממש מזעזע..) וכרגע יש הבדל מינימלי מאוד אם בכלל..מאז שהתחלתי... השאלה שלי היא...האם מישהו מכיר סיבה כלשהי מדוע השרירים לא מתחזקים למרות שני טיפולי פיזיותרפיה בשבוע ותרגילים במשך כל השבוע ?? תודה מראש...ואם צריך עוד מידע אני אשמח לספק..

21/06/2007 | 13:00 | מאת:

הי לך, כמי שסובלת גם ממגוון בעיות בברך, אני בהחלט מכירה מצבים כמו המצב בו אתה נמצא כרגע. מאוד חבל שרק לאחרונה התחלת בפיזיוטרפיה מכיוון שזה דבר חיוני בתהליך השיקום של הברך אך אין טעם להביט לאחור ויש להסתכל על הווה והעתיד. לאחר תקופה כה ארוכה שהשרירים בברך לא עבדו, אין זה מפליא שההתקדמות בפיזיוטרפיה איטית ושעדיין לא התחזקו השרירים. עם זאת, לדעתי האישית, חשוב שתמשיך בפיזיוטרפיה, בתרגילים ואני הייתי מוספיה גם שחייה/הידרוטרפיה מכיוון שאפשר במים לעשות תנועות שכואב מדי מחוץ למים ובגלל שאתה לא נושא את המשקל, קל יותר לעשות תנועות והגוף מוגן. שחייה היא דרך מצוינת לחזק את השרירים. מה שחשוב זה לא לחשוב שבגלל שאתה עדיין אל מרגיש הבדל משמעותי, שהטיפולים אינם עוזרים אלא להבין שזהו תהליך שלוקח זמן ומאוד חשוב להתמיד. האם יש לך אורטופד טוב? האם אתה כל הזמן בכאבים ואם כן, האם אתה מקבל טיפול לכאב? מקווה שהועלתי במקצת, מנדי

21/06/2007 | 19:15 | מאת: צפריר

בקשר להערה על הידרותרפיה...אני אמור להתחיל בקרוב...בעיות בירוקרטיות מפריעות ותורים ארוכים..אבל בקרוב אני אתחיל...האורתופד שלי טוב וכבר ביקרתי גם אצל פרופסור הלפרין לייעוץ אך הוא הפנה אותי למרפאת כאב ברעות לד"ר וטין..(התור בשבוע הבא..) לפי מה שאת אומרת ישנו מצב שבו למרות פעילות של השרירים ותרגילים השרירים לא מתחזקים,לפחות לתקופה מסויימת? כי זאת בעצם מה שרציתי לדעת ואני מבין שזה לוקח זמן אבל כרגע אין שיפור אפילו לא קטן....