כאבים עזים באגן ואיזור בטן תחתונה לאחר התחשמלות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

04/01/2006 | 14:50 | מאת: מוטי

שלם רב, התחשמלתי לפני חמישה חודשים ממתח גבוה של 10,000 וולט. נכוויתי קשה ביד שמאל אך לא מצאו כוויית יציאה. באותו היום היו לי הפרעות קצב לב, ומאז אותרה פגיעה קלה בכליות, אנזימי כבד גבוהים, פגיעה באשכים (או ערמונית), בבדיקת זרע לפוריות ישנו אחוז אחד בודד תקין. פגיעה קשה בשלפוחית השתן והפרעות קשות ביציאות עד לשימוש בקטטר ושימוש קבוע בחוקן. יש לי בעיות עיכול קשות ופעילות מעיים מוחלשות, הוושט הצטמקה, רפלקס הבליעה/הקאה מוחלש, אני אוכל רק דייסות. יש לי כאבים עזים ביותר באזור בטן תחתונה עם הקרנה עזה של הכאב לאשכים, וכאבים בבסיס האגן בחיבור עם רגל שמאל בעיקר. יש לי התכווצויות וזרמים כואבים בגוף לעתים תכופות, והרגשה של נימול וכאבים בכפות הרגליים. כמו כן סובל מכאבי ראש חזקים, הכאבים מתעצמים עד כדי ריתוק למיטה בעיניים עצומות וסבל נוראי. בשל כל האמור אינני עומד על רגליי ואינני הולך כלל אלא בכסא גלגלים. אני מאושפז בשיקום נוירולוגי בתל- השומר. עשו לי בדיקות MRI עמוד שדרה צווארי ותחתון ובדיקת LP ע"מ לשלול גידולים וזיהומים או חיידקים אך ללא ממצאים נוירולוגיים ובדיקה של שלושה פסיכיאטרים שונים והם שללו חרדה, מתח ולחץ נפשי, או סימנים כל שהם להפרעה נפשית, ובכך שללו כל קשר לתופעות שלי. אני מטופל במספר רב של תרופות כולל נרקוטיקה במינונים גבוהים, לא תמיד זה עוזר לכאבים. אציין כי אני בחור בגיל 31, נשוי ואב לשתי תינוקות ובנוסף, למזלי, אשתי הרתה שוב כחמישה ימים לפני הפגיעה החשמלית והיא בחודש החמישי להריונה. הייתי לפני כן בריא לגמרי. אירוע ההתחשמלות אירע במהלך תרגיל צבאי ביחידתי בשטח ע"ג נגמ"ש, שבו יש מערכות קשר מורכבות שפועלות במתח שכזה. נוירולוג בכיר במרפאת כאב בתל השומר אבחן כאפשרות סבירה ביותר, נוירו-פתיה במערכת העצבים האוטונומית, ששולטת על האיברים הפנימיים ובאגן כולו, וזאת כתוצאה ממכת החשמל. האם ביכולתך לעזור לי באבחון? או בטיפול ?אנא, אני רוצה לצאת מכל זה בריא ומהר. תודה, מוטי מורן 050-5556861

05/01/2006 | 16:34 | מאת:

מוטי היקר, ראשית כל אציין שאינני רופאה אך אנסה לעזור לך מנסיוני הרב... קודם כל, צר לי כל כך שאתה עובר סיוט כה נורא -זה כל כך קשה לעכל את זה שמרגע אחד לשני עברת מאדם בריא לגמרי לאדם חולה בכיסא גלגלים, נכון? מכירה את זה באופן אישי גם כן. כאן המקום לדבר על זה אם אתה רוצה. תודה לאל שאישתך נכנסה להריון לפני התאונה וכולי תקווה שילדיך יביאו לך אושר למרות כל הקשיים הרבים שאתה עובר. הדבר היחידי שאני יכולה לנסות לכוון אותך בו זה נושא הכאבים. אינני יכולה לתת לך אבחנה אך אם רופא הכאב ממרפאת הכאב המצוינת של תל השומר חושב שזה נוירופטיה- סביר להניח שהוא צודק. נוירופטיה זה אכן בעיה עצבית במערכת העצבים ההיקפית. האם אתה אכן חווה כאבים כמו שוקים חשמליים או כמו שריפה או דקירות? האם כשאתה נוגע באיזור זה כואב גם במגע שטחי או ממשהו כמו סדין? האם הכאב ממשיך גם לאחר שמה שגרם לכאב נפסק? איזה טיפול אתה מקבל לכאבים? ישנה תרופה חדישה מאוד שנועדה לעזור לכאבים האלו. היא רק נכנסה לשוק לפני מספר שבועות ואני כרגע נלחמת שזה יהיה בסל אך כרגע זה לא בסל. החומר הפעיל של התרופה זה: פרגאבאלין. תדבר על כך עם הרופאים שלך. אנחנו בכל אופן כאן בשבילך ונתמוך בך בכל דרך אפשרית. האם יש לך עוד סוגים של כאב? לא מה ההגדרה שלהם אלא תיאור של מה שאתה חווה? אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי וננסה להמשיך משם. תחזיק מעמד, מנדי