האם להמשיך עם טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/09/2016 | 17:20 | מאת: דלית

שלום רב! לפני 5 שנים נמצא אצלי בשד גוש סרטני בגודל 1 סמ ברמה של רמה 1! בלוטות הלימפה נבדקו והיו נקיות! קבלתי 16 הקרנות וטמוקסיפן ל - 5 שנים! אני בת 55! הרופאה שלי ממליצה לי להמשיך עוד שנתיים עם טמוקסיפן למרות שיש לי תופעות לוואי לא נעימות! רציתי לדעת מה דעת הרופאים? תודה

28/09/2016 | 23:35 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב לפי מחקרים וקוים מנכים של אירגונים אונקולוגיים לנשים שחלו בסרטן שד עם רצפטורים הורמונלים חיובים שקיבלו 5 שנים של טמוקסיפן מומלץ לשקול להמשיך טמוקסיפן לעוד 5 שנים או לשנות לסוג אחר של של טיפול הורומנלי ל5 שנים. כמובן רווח מטיפול ממושך יותר גבוה במחלה בשלבים מתקדמים יותר עם גידולים גדולים ו/או מעורבות בלוטו לימפה. צריך גם לקחת בחשבון תופעות לוואי של טיפול הורמונלי ולפי שיקול של יתרונות וחיסרונות עם רופא מטפל להחליט על המשך טיפול בברכה

29/09/2016 | 09:35 | מאת: נטע

מנהל פורום סרטן השד