התלבטות - סרטן שד גרורתי שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/09/2016 | 00:47 | מאת: אני

אימי בת 80 ואובחנה לפני כשנתיים וחצי כחולת סרטן שד עם גרורות רבות לעצמות ובלוטת תריס ולימפה מוגדלות. הסמנים/מרקרים היו מתחת לנורמה כשהתגלתה המחלה. טיפול בלטרוזול העלים את הגידול בשד ואת הנפיחות בלימפה כמעט מיידית. לפני כחודשיים באמצעות צמחי מרפא הושג שיפור נוסף ובלוטת התריס חזרה לגודל תקין ולתפקוד נורמלי ונפיחויות וכאבים בכף היד והרגליים נעלמו. PET-CT עכשווי הראה גרורות בנקודה אחת באגן בלבד ושאר הגוף נקי, שיפור עצום מלפני שנתיים. אימי מרגישה מעולה אבל הסמנים / מרקרים בבדיקות דם נמצאים למעלה משנה במגמת עליה ואף עברו את הנורמה. השאלה איך ממשיכים ? 1. לטרזול עוצר את הסרטן לכשנה בממוצע, האם כדאי להחליף לתרופה הורמונלית אחרת ? הבעיה ששינוי קו טיפול עלול למנוע בעתיד אישור לתרופה ביולוגית בגלל התניות ועדת סל הבריאות. 2. שילוב של אייברנס עם תרופה הורמונלית חדשה מהווה פיתרון הטוב ביותר, אבל למי יש כוח להילחם במערכת/קופת חולים ובנוסף יש סיכון לתופעות לוואי...אפינטור יעיל פחות ומלווה בתופעות לוואי.. 3. ואפשר כמובן להמשיך ללא שינוי הטיפול ובעצם לחכות להחמרה שתתגלה מאוחר מידי רק בעוד כשנה לאחר ביצוע הדמיה למעקב.

16/09/2016 | 17:38 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב אני, כמו שכתבת- זמן הממוצא לטיפול בלטרוזול שנה- זה אומר שי גם נשים שיגיבו פחות ויש גם שיגיבו הרבה יותר זמן. בדרך כלל התקדמות של המחלה נקבעת לפי סימפטומים חדשים, ממצאים חדשים בבדיקה גופנית והדמיה או הגדלה של ממצאים קיימים ולא עליית מרקרים בלבד ( יש סיבות שונות לעליית מרקרים, בדיקה זה לא מספיק אמינה לקביעת תגובה לטיפול ). זה אומר שכל עוד קלינית ורנטגנית אין התקדמות מחלה- אין הצדקה לשנות טיפול רק עקב עליה קלה של המרקרים. אבל במידה ועליה מתמדת - אפשר לשלקול לחזור על בדיקות הדמיה לא בעוד שנה אלא לאחר מספר חודשים כדי לוודא מצב של המחלה ואז להחליט על צורך בשינוי טיפול. לגבי תוספת של טיפול באייברנס- נצטרך להמתין להחלטת הוועדת משרד הבריאות - האם יכנס ובאיזה תנאים כדאי להתיעץ עם אונקולוג מטפל שמכיר את כל הפרטים של המחלה לגבי הערכת תגובה לטיפול וצורך בשינוי בברכה

מנהל פורום סרטן השד