טיפול אנטי אסטרוגני

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/12/2015 | 22:12 | מאת: מיכל

שלום השאלה שלי היא לגבי טיפול אנטי הורמונלי בסרטן שד מפושט רגיש להורמונים (הר 2 שלילי). מצד אחד כדורים כמו טמוקסיפן, פמרה ודומיהם מונעים/דוחים את התפשטות המחלה, אבל מצד שני, נדמה לי שקראתי פעם שהטיפול הזה גם עשוי לגרום למוטציה בגידול וגידול שהיה אטי, למשל, עלול להפוך לאלים יותר. האם זה נכון או שקצת התבלבלתי...?

06/01/2016 | 07:11 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

מיכל שלום הטיפול ההורמני אינו גורם לגידול לההפך לאלים יותר. יתכן שלא הבנת עד הסוף משהו שקראת או שקראת משהו מאד ממוקד והתחלתי על שינוי גנטי מסוים. באופן כללי הטיפול ההורמני בסרטן שד עם גרורות מאפשר התיצבות של המחלה, תוך שמירה על איכות חיים יחסית טובה.

מנהל פורום סרטן השד