גירוד בשדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/12/2015 | 15:15 | מאת: בילי

אני שישה שבועות אחרי לידה מניקה הנקה מלאה. כשבועיים לאחר הלידה החל אצלי גירוד עז בשני השדיים ללא נפיחות אדמומיות או פריחה. יש לציין כי הגרד הינו על השדיים עצמם ולפעמים בין השדיים ללא גרד בפטמות, אלא על השדיים עצמם ומתחתם. בימים האחרונים יש פעם- פעמיים ביום דקירות קלות, שוב בשני השדיים. רופאת הילדים לא ראתה פטריה בפה של התינוק ולכן הסקתי כי גם לי אין פטרייה. קראתי שגירוד שאינו מרפה על השד עלול להצביע על סרטן שד דלקתי אך בשום מקום לא אוזכר כי מדובר בגרד בשני השדיים. האם בגלל שהגרד הוא דו צדדי אני יכולה להסיר דאגה מליבי בהקשר של סרטן השד? האם יש לי ממה לדאוג ובכלל ממה לדעתך נובע הגרד הנ"ל? כמובן שאלך להיבדק, אך עד לבדיקה אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה!

28/12/2015 | 15:17 | מאת: בילי

אני בת 38 ללא רקע של סרטן השד במשפחה

29/12/2015 | 23:35 | מאת: אנה גולדברט

בילי היקרה שלום, גרב בשד כמו שציינת יכול להיות קשור לסיבות שונות שכלל אינן קשורות לסרטן השד הדלקתי עליו את מדברת, לו יש סימנים עליהם תוכלי לקרוא באתר של אחת משע. אולם ללא בדיקה קלינית של רופא שרואה אותך, לא ניתן לקבוע אבחנה. לכן, על מנת להסיר דאגה מליבך, אני מציעה לך לגשת לבדיקה של רופא. בברכה, אנה

מנהל פורום סרטן השד