ממצא באולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/12/2015 | 08:37 | מאת: יעל

שלום, אני בת 31 ברקע יש היסטורית סרטן שד (אמא, דודה, בת דוד- כולן מצד האם). אימי עברה בדיקת נשאות שנמצאה שלילית. לאור ההיסטוריה אני נמצאת במעקב באולטרסאונד שד. לפני כחצי שנה התגלה בשד שמאל גוש בגודל 1- 0.4 ס"מ, היפואקוגני , הומוגני, מוגדר היטב ללא הפרמיה בדופלר, צבע , מראה סונוגרפי שפיר. בתית השחי אין בלוטות מוגדלות. שד ימין- ללא עדות לציסטות או גושים. בית שחי - תקין. ההמלצה הייתה לחזור ולעשות אולטרסאונד שד נוסף בעוד חצי שנה. לפני חודש עברתי אולטרסאונד שד בקופת חולים ע"י רופאה שבדקה וראתה ושהגוש לא גדל ובשד שמאל אין עדות לציסטות או גושים. בזמן האחרון איני מרגישה טוב אז בין הבדיקות שנתנו לי אמרו לי לבצע עוד הפעם אולטרסאונד שד וכך עשיתי לפני מס' ימים הפעם במכון מור. ונכתב כך: שד שמאל: בשעה 2 במרחק 1 ס"מ מהפטמה הודגם גוש מוגדר, היפואקוגני, אובלי בגודל 2.0 ס"מ - ממצא חדש. בשעה 3 צמוד לפטמה הודגם גוש מוגדר, היפואקוגני אובלי בגודל 0.9 ס"מ - ללא שינוי משמעותי מבדיקה קודמת. בית שחי - תקין BIARDS- 3 שד ימין: בשעה 10 הודגמה ציסטה בגודל 0.6 ס"מ. בית שחי - תקין BIARDS 2 לסיכום: ייעוץ כירורגי וסונר שד בעוד חצי שנה. השאלה שלי איך יכול להיות שתי בדיקות בוצעו במרחק של חודש ולאחר חודש הודגמו 2 גושים נוספים??? אני מאוד לחוצה מהעניין. מה זה אומר גוש היפואקוגני אובלי?

06/12/2015 | 12:31 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. מתיאור הבדיקה שלך עולה הרושם של ממצאים שפירים. ברם, בשל הממצא החדש שקוטרו 2.0 סמ על פי תיאורך, אני חושב שיש לשקול ברצינות ביופסיות מחט של הממצא. זאת בין אם הממצא הופיע לאחרונה או שהיה נוכח בבדיקה הקודמת אך לא נמצא. אנא פני לכירורג שלך ליעוץ נוסף.

מנהל פורום סרטן השד