השמנה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/11/2015 | 11:32 | מאת: סנדי חנוך

שלום אני חליתי בסרטן השד ועברתי הקרנות ובמקביל השמנתי המון רציתי לדעת אם ההקרנות בשד גורמות להשמנה? והאם הכדורים שאני לוקחת tamoxifen גם גורמות להשמנה? אודה לתשובתך

25/11/2015 | 08:26 | מאת: ד"ר מירב בן-דוד

שלום סנדי, ההקרנות אינן גורמות להשמנה, זהו טיפול על איזור ואין לא השפעה על משקלך. ההשמנה יכול להיות מהטימוקסיפן, משינויים הורמונלים בעקבות הטיפולים, משינוי באורח חייך.. יש הרבה סיבות. כדאי להתייעץ עם האונקולוגית שלך אם יש דרך להחליף את הטמוקסיפן לטיפול אחר (תלוי במצב הוסת של). בהצלחה! מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד